Kutyák tüzeléséről van szó. Vizslák tüzelése?
Sziasztok! Magyar vizsla kutyusom van és felmerült nehány kérdésem...
Meg nem tüzel ( de mindig szokott mar, mert 3 éves) , de ma észre vettem hogy sokkal nagyobb lett az egyik hátsó emlője.
1. Kérdés: miért lehet ez?kell valamit tegyek?
Majdnem sarkon lakunk és elszokott egyszer egy kutya aki a mi telkunkrol pont nem látszódik, és odajött a mi telkunk elé és én pont kint voltam az udvaron. Ő nagy valószínűséggel fiú mert nyüszîtettek mert az én kutyám meg lány. És ez megismétlődött ( hogy ki szokott és odajött hozzánk) és akkor is kint voltam amúgy :D és azóta a kutyám nyüszít ha ugat az a kutya és akar le is ül és ugy nyuszit, pedig aztán ő nem az a fajta aki megmarad a hátsóján.
2. Kérdés: most a kutyám 'szerelmes'? :'D
Viszont ha arra megyünk sétálni mint ha nem is léteznének (mert amúgy ketten vannak)
És amíg tüzel, mit csináljak? Nem rég kaptuk és meg haza sincs, kennele meg főleg, de az nem is lesz...a kerítésünk olyan állapotú , hogy ha lány létemre kicsit hozza nyúlok, olyan szinten kileng, hogy az meg egy csivavát sem állítana meg.most mi legyen???3 hétig nem lehet egész nap a házban?es azt olvastam h ilyenkor sem a Kant, sem a szukát nem állítja meg a kerítés , es ha ez így van akkor a mi kerítésünk aztán főleg nem.😱😱😱
Ezt most nem vágom, miért lenne baja?
Es mit tegyek az ivartalanítson kívül?
1. Miért nagyobb az emlője és nem tüzel, pedig kéne?
2. Kan kutya "zaklatja", ami felesleges stressz neki.
3. Ha tüzel, bármikor vemhesülhet, amire meg pláne semmi szüksége.
Ivartalanítás tökéletes megoldás mindegyik problémára, mást nem kell tenned.
Kérdezd meg az állatorvos véleményét, nézőpontját az ivartalanításról (akár több állatorvosét). Hátha rájuk hallgatsz.
Amúgy sem segítene, ha megkötnéd, mert a kanok megtalálják úgy is.
Ha mindenáron ivarosan szeretnéd hagyni, akkor egy betonalapú kennel kéne, ami felülről is zárt.
Egyébként az sem természetes, hogy mi etetjük, oltatjuk, gyógyíttatjuk stb. az állatainkat. A természetes az lenne, hogy vadászik, nincs beoltva, gyógyítva, és a gyenge elpusztul...
Nem a kan nem zaklatja, az én kutyám erdeklodik utána( amúgy az összes többi kutyát elutasítja, ha ivaros , ha nem)
Es talán a tuzeles előjele lehet annak, hogy tüzelni fog, mert csak ma kezdett duzzadni,es ilyenkor van a tüzelési időszaka a szűk aknák
Es ha tényleg emlődaganata lenne akkor a jövőheti kivizsgalason kiderül
#17 betonalapu a kerítésünk szóval az asassal nem lesz gond szerencsére
Jujj azt elfelejtettem kérdezni h a szomszédban van egy fiú foxi, akivel mindig osszeveszik, mi lehet az oka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!