Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ugye nem fedezheti be?

Ugye nem fedezheti be?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy igen kényes kérdésem, ami napok óta csak az idegeimet edzi.

Van egy szuka németjuhász kutyám már három éves. Mivel egyetem mellett csak hétvégente tudok hazamenni így most zzal kellett szembesülnöm hogy befogadtak egy fél éves keverék kan kutyát, kB tacskó méretű. Na erről nem voltak képesek szólni a szüleim és egész nap össze vannak engedve az én kutyámmal. Az a helyzet hogy amikor hazajöttem most akkor láttam hogy a kani nagyon mászik a kutyámra de az általában lemorogja vagy menekül. De nagyon félek hogy esetleg az este alatt történt valami. Most tüzelt február vége fele a kutyám 2 hetet és már nem látom jelét annak. De akkor is nagyon bosszant ez a helyzet. Kérlek ne mondjátok hogy ivartalanítsam a szukát , ki fogom, de jelenleg nincs meg az a lehetőség. 18/L

2016. márc. 16. 16:53
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
És borzalmasan ideges vagyok erre a helyzetre...
2016. márc. 16. 19:01
 22/34 anonim ***** válasza:
És mi lett számodra a válasz? Az, hogy vemhes lett a kutyád?
2016. márc. 16. 19:01
 23/34 anonim ***** válasza:
11%
Nyugodj meg kedves kérdező, fél éves kutya még nem ivarérett. A kankutyát kell majd ivartalanítani, mert az nem olyan költséges, és nem származik belőle hátránya. A szuka ivartalanítása nem veszélytelen. Csöpögtetheti a vizeletét, illetve leáll a hormonrendszere, elöregszik a szervezete, elhízhat. A magzatelhajtásba ne is gondolkozz ha ilyenre egyáltalán sor kerülne, mert méhgyulladást okoz. Ilyenbe csak akkor menj bele, ha jó sok pénzed van kikezeltetni az elhormonozott kutyát.
2016. márc. 17. 01:13
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet, hogy az én állatorvosom tudja nagyon rosszul, de egy kan kutya már 5-6 hónapos korában tud fedezni...

Nekem is most lett egy örökbefogadott kiskutyám, és mivel azt még nem ivartalaníttathatom (nincs lent az egyik heréje, meg várni akarunk vele), ezért a szukámat kellett, mert lassan tüzel, és elég fickós jeleket mutat a kis drága. Úgyhogy sajnos vagy lesz kiskutyád, vagy nem.

2016. márc. 17. 11:29
 25/34 anonim ***** válasza:
71%
Fél évesen simán lehet ivarérett, fedezőképes egy kan. Nálam egy ugyanilyen korú testvárpár rendezett a tüzelő szukám miatt olyan kerítés mászásos, üvöltéses hisztit, hogy azóta is csodálkozom, hogy nem jelentettek fel a szomszédok. Végül őket kellett bezárnom, nehogy felakadjanak a kerítés tetején. Na, nem is vártam meg az egy évet az ivartalanítással.....
2016. márc. 17. 11:44
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként kedves kérdező, pont most indul több helyen akciós ivartalanítási kampány, használd ki és nevezd be a kutyát.
2016. márc. 17. 11:45
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

nyugodj meg,biztos nem vemhes!

ha február vége fele tüzelt,akkor tuti lekéste a fogós korszakot a kan!

a másik hogy 3gy kan kutya fél évesen hol ivarérett már?!

dehogyis!

1 éves korára lesz ivarérett,akkortól pisil felemelt lábbal is!

csak érzi még a szukának a szagán a hormonokat(vqgy a szőrén,ha ráragadt)

és ennyi.

2016. márc. 17. 12:08
 28/34 anonim ***** válasza:
75%
Az én kutyám kb. 7-8 hónapos kora óta felemelt lábbal pisil, ez nem jelent semmit, mivel tanult viselkedésforma.
2016. márc. 17. 12:27
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

hát nem tanult viselkedési forma!

az én kanom egyedüli kan,nem láthatta másik kantól,és pontosan egy éves kora óta pisil emelt lábbal!

onnantól ivarérett,ősi ösztön.

azt jelenti hogy egy felnőtt ivarérett kan is van a területen és ezért is jelölget,de csak az ivarérett kutya csinálja!

2016. márc. 17. 13:59
 30/34 anonim ***** válasza:
Nekem meg volt olyan vizslám, amelyik kan létére konkrétan nem felemelt lábbal pisilt. Nem függ össze a kettő.
2016. márc. 17. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!