Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vadászösztön levezetése...

Vadászösztön levezetése kontrollált körülmények között?

Figyelt kérdés

Elsősorban otthoni módszerek érdekelnének, mert pl. coursing edzésekre nincs módunk járni.

Nagy testű, a méretéhez képest agilis kutya. A vadászösztöne nagyjából kezelhető, pl. a háziállatokat nem bántja, de séta közben más a helyzet.

Tudtok tippeket adni?

2016. márc. 16. 08:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem akkor zavartam el, mikor visszajött, hanem utánamentem és "félúton" találkoztunk. (Esélyem sincs utolérni, nagyon gyors.)

Megdobni próbáltam zörgős flakonnal, de egyrészt béna vagyok, másrészt az ingerküszöbe az egekig szökik, szerintem észre se veszi, csak a zsákmány létezik.

A viszonyunk... hát, nem tudom, ha jól belegondolok, tényleg vannak néha nálam érdekesebb dolgok is...

Házhoz jövő kiképzőre már gondoltam, de nem tudom, milyet válasszak: tükör-módszerest vagy "régi vonalas" szögesnyakörvest? Ráadásul ez a szituáció (a vadűzés) elég nehezen szimulálható, teszem azt tízszer kijön a kiképző és egy darab őzzel se találkozunk...

2016. márc. 16. 12:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Én az arany középutat javaslom, nem kell se klikkerezgetni, se agyonrángatni, vannak már olyan kiképzők, akik a kettő között vannak. De ha választani kell, akkor inkább a hagyományos, ő rárak egy elektromost, megtanítja, hogyan használd, aztán ha szükséges, gyököt vonsz belőle józan paraszti ésszel, és viszlát. Néha sajnos ez kell, mert máshogy nem mindig lehet hatni a szabadon lévő kutyára. De annak is van azért egy-két trükkje, el lehet cseszni több ponton is, ezért nem ajánlom, hogy egyedül ess neki.

Amúgy csomó mindent azért meg lehet nézni őz nélkül is, mondom, a viszonyon biztos van mit javítani, és általában elő lehet állítani olyan szituációt is, amikor a kutya baromira akar valamit, neked meg le kell tiltani, nagyon határozottan.

2016. márc. 16. 16:08
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
nem szoktam ajánlani, de mivel a kutya élete függhet azon, hogy észreveszi egy vadász ahogy vadat űz és kilövi: elektromos nyakörv. nézz utána.
2016. márc. 16. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!