van két tengerimalackám :) de szeretnék egy tacskót is. Jó szocializálás esetén megszoknák egymást? Vagy a tacskóból előtörne a vadászösztön? Ha igen, milyen kutya lenne jó tengerimalacok mellé?
Az én tacskóm mindenre féltékeny volt, ami élt és mozgott. Szerintem azért, mert beteg volt és kiskorában nem érintkezhetett más állatokkal, még kutyákkal sem. Talán, ha a malacokkal nőne fel a tacsi, akkor elfogadná őket, de felnőttként nem hiszem. Más kutyára nem tudok ötletet adni, nekem a tacskó a kedvencem.
2013. dec. 5. 14:56
2/9 anonim válasza:
Neveléssel sok mindent el lehet érni. De azért a tacskó meg a terrierek mégiscsak arra lettek kitalálva, hogy ilyeneket is öljenek. Ezért én a helyedben bichont tartanék - azért is, mert nekik nem hullik a szőrük, ami nagyon nagy előny lakásba (viszont nyírni kell őket).
2013. dec. 5. 14:58
3/9 anonim válasza:
Az én tacskóm kiscicákkal nőtt fel. Mikor "elég" nagy lett, mindet megölte :(
2013. dec. 5. 15:29
4/9 anonim válasza:
Nem tudom tacskókkal mi a helyzet, nekem bullmasztiffom van( 50 kg körül) és a hörcsögömmel játszik. Nevelés kérdése.
2013. dec. 5. 15:37
5/9 anonim válasza:
Hát, a bullmasztiffot nem is kártevőirtásra tenyésztették. :D
Ha egy bármilyen munkára kitalált kutyában kiéletlen ösztönök vannak, akkor azokat ki kell élnie valamin. Egy tacskó esetében jó eséllyel jöhetnek szóba a malacok.
Javíthat az esélyeken, ha eljársz vele ilyen foglalkozásra... van valami ilyen direkt kotorékebeknek, hogy csinálnak pályát a föld alá, ahol végig kell menni és meg kell találni a szagnyomokat (Mo-n nem tudom, van-e).
2013. dec. 5. 15:52
6/9 anonim válasza:
Tacsi nem fog megférni tengerimalaccal. Az enyém fogott már a kertben patkányt, akart megölni számtalanszor kiscicát. Zsákmánynak fogja tekinteni a nála kisebb állatokat, és ezen a nevelés sajnos nem változtat.
2013. dec. 5. 15:53
7/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a válasz! mentek a zöldek!!
2013. dec. 5. 15:56
8/9 anonim válasza:
Az én véleményem az, hogy el lehet ugyan érni, de egy tapasztalt, következetes gazdi nevelésében.
Kérdező, te nem ilyennek tűnsz - bocs, ha tévedek - így nem ajánlom a tacsit a malacok érdekében. Vagy az egyiket, vagy a másikat tartsd, vagy a kettőt együtt úgy, hogy a kutya soha ne férhessen hozzá a malacokhoz!
2013. dec. 5. 18:34
9/9 anonim válasza:
nekem törpehörim van, és a mi tacsink akárhányszor bemegy a szobámba (ott van a hörcsög) kb egyből oda megy.. és nem egyszer történt már, hogy a hörcsög a ketrecnél volt, a kutya meg ketrecen keresztül neki rontott..ezenkívül a miénk utálja a macskát, madarakat, és a békákat meg ki is nyírja a kertben.:/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!