Vadászösztön kiiktatása?
Figyelt kérdés
nemrégiben megpróbálkoztam a nyúltartással - a 2 éves németjuhászomnak viszont kezdetektől más tervei voltak, már mikor először meglátta a két nyulat nagyon ráfeszült, csorgott a nyála, mereven figyelt, emelte a mellső lábát mint egy vizsla, de mellettem maradt. tudta, hogy nem szabad őket bántani, 1 hónapig működött is a dolog, de aztán egyszer mikor nem volt itthon senki levadászta és megette őket. a kérdés pedig: szerintetek le lehetne erről nevelni, vagy felejtsem el hogy valaha nyulat (vagy mást, mondjuk tyúkot) tartok?2014. máj. 29. 10:24
1/5 anonim válasza:
Szerintem felejtős. Minden kutyát kölyökkorában kell hozzászoktatni más állathoz. Ilyenkor már elég nagy kihívás szerintem. Vagy pedig úgy kell elzárni őket egymástól, hogy semmiképp ne tudjon hozzájuk férni.
2/5 anonim válasza:
Közös bandázásként felejtsd el a nyúl, csirke tartását.
Biztonságosan elkerítve , persze, tanítani a kutyának, hogy a kerítés mögött tabu. És nem egy hónap lesz az ilyen megtanulása.
3/5 A kérdező kommentje:
kerítés mögött voltak a nyulak is, természetesen. nem "bandáztak" úgymond
2014. máj. 29. 13:52
4/5 anonim válasza:
meglehet. ha melletted tudja fegyelmezni magát, akkor az ösztönén tud uralkodni. Azt kell megtanulnia, hogy akkor is tabu ha nem vagy ott. Időbe telik. Addig tedd a nyuszikat ketrecbe, ott nem fér hozzájuk.
5/5 anonim válasza:
Hát ha hajlandó vagy kutyasuliba vinni,majd rendszeresen sportolni,meg levezetni az ösztöneit és nem sajnálod a bebukott nyulakat,lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!