Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik kutyát választanátok?

Melyik kutyát választanátok?

Figyelt kérdés

Kutyát akarok venni de nemtom melyiket:yorki vagy beagle?

szerintetek?ja kertes ház kint és bent is lehetne sokat tudnék vele foglalkozni, van tapasztalatom kutyanevelésben

2010. ápr. 2. 14:24
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
ami az egyikben nem tetszik az a másikban igen mind a kettőben ugyan annyi az jó és rossz tulajdonság
2010. ápr. 2. 15:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem tudok segíteni a döntésben, így leírom az én tapasztalatomat a beagle-ről. Külsőleg is látod, hogy mennyire aranyos, de amilyen kicsi, olyan nagy a mozgásigénye! Neki nem elég a napi 1 séta, hacsak az a séta nem abból áll, hogy melletted cammog. Mivel én rét mellett lakom, így meg tudom oldani, hogy kirohangálja magát. Elmegyünk minden nap bicajozni, ő a bicaj mellett szalad póráz nélkül. De ahhoz, hogy a póráz nélküli sétát el tudd érni, nagyon következetesen kell nevelni. Én soha nem járattam kutyasuliba, mégsem szökik el és engedelmes. A szökés a kevés mozgásból és foglalkozásból adódik. A vadászkutyákat agyilag és fizikailag is le kell fárasztanod minden nap! Különben problémás kutyád lesz. Szóval, ha van elég időd és energiád tanítani, sétálni vinni, játszani vele, akkor tökéletes kutya lehet. Nekem 2 éves kan kutyám van, és hidd el, hogy nagyon jó kutyák, ha normálisan van tartva és nevelve. A yorki is vadász kutya, úgyhogy ő sem olyan könnyű eset, mint sokan hiszik. Ők is imádnak agilityzni, kirándulni. Jobban szeretik a gondolkodtató feladatokat, mint a táskában kuksolni! Attól, hogy kis testűek, még ugyan úgy kutyák. Szeretnek sétálni, kutyasuliba járni, agilityzni. Nem kell csak a termetük miatt megítélni. Nem a kutya választ gazdát, nem ők akarnak táskakutyák lenni. Szóval mind2 kutya jó választás, a döntés rajtad áll. De én sok sikert kívánok neked, bármilyen kutyulid is lesz!

2010. ápr. 2. 15:23
 13/15 anonim válasza:
nekem a beagle jobban tetszik de te döntesz
2010. ápr. 2. 15:37
 14/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, rosszul fogalmaztam: *ha a séta nem csak abból áll, hogy melletted cammog* Így már érthető a mondandóm!
2010. ápr. 2. 15:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Yorki inkább (:
2010. ápr. 3. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!