Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor választod a kegyes halált?

Mikor választod a kegyes halált?

Figyelt kérdés
Ránézek az egykori erős,vidám,boldog kutyámra és már nem látom a szemében a csillogást csak a szomorúságot.Öregszik, egyre gyengébb, csak kézből eszik pár falatot, szinte fel sem áll egész nap, kezdi feladni.Családom szerint nem kell megölni a kutyát amig nem szenved hangosan, szerintem mérlegetni kell, hogy saját önzőségemből életben tartsam, mert fájna elveszíteni vagy átsegítsem a szenvedésből. Mi a véleményetek? Meddig várjunk?
2010. ápr. 2. 09:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
16%
Ha egy állat feladja, akkor magától is elpusztul. Mellesleg ha fájdalmai is vannak, az állatok sokkal jobban tűrik, mint mi, gyenge emberek. Hadd küzdjön meg egyedül.
2010. ápr. 2. 12:00
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Pár éve voltunk hasonló helyzetben. Öreg kutyám, egyre rosszabbul lett, segíteni a doki sem tudott. Utolsó napokban már bekakilt, bepisilt, mert nem tudott felállni. Apum tiltakozott az altatás ellen, de pénteken belement, hogy hétfőn kijöjjön a doki. Mivel a kutyim inni sem tudott, a fejét sem volt ereje megemelni, és nem akartuk, hogy szó szerint kiszáradjon, inkább úgy döntöttünk, hogy ne szenvedjen tovább. Vasárnap reggelre viszont meghalt, utolsó este sírt csak, előtte egy pisszenést sem hallatott. Méltósággal hunyt el. Nagyon fájt, de ha hétfőn még élt volna, akkor kihívtuk volna a dokit. Én sem szeretnék úgy élni, hogy szenvedek, magam alá csinálok, nem tudok mozogni. Viszont, ha ivott volna, vagy eszeget egy kicsit, és fel tud kelni üríteni, akkor biztos nem jött volna szóba az altatás.
2010. ápr. 2. 13:44
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Semmiképp sem öld meg, mert visszaüt! Nem ölünk, joga van a boldogsághoz, a szenvedéshez, a halálhoz. Te is fogsz majd szenvedni öreg koodban, de ettől függetlenül ragaszkodsz majd az életedhez. Ne vedd el azt tőle, amit az élet ajándékozott neki. Ne öld meg, nincs JOGOD elvenni tőle.

Ha elveszed, a SORS visszaadja.

2010. ápr. 2. 21:05
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Inkább csak legyél vele sokat, ezzel minden szenvedés ellenére boldoggá teszed és magától, természetesen fog elaludni, szépen, nyugodtan.

Ha megölöd nem fogod tudni feldolgozni.

2010. ápr. 2. 21:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem erről állatorvossal is konzultálnod kellene. Énis voltam ilyen helyzetben de akkor még fiatalabb voltam 15 éves. Szegény Riki már nagyon öreg meg beteg volt, az állatorvosnál is voltunk ő mondta hogy már nem lehet segíteni rajta és hogy nem akarjuk e elaltattatni. Én kiborultam bőgtem hisztiztem anyám meg nem bírta nézni ugyhogy hazavittük a Rikit. Ez pénteken volt. Vasárnap délután rosszul lett. Egész délután az ölembe feküdt és egészen este 8 ig néztem ahogy szenved levegőért kapkod vonaglik. Láttam rajta hogy fél, hogy megijedt, de vasárnap lévén nem találtunk állatorvost aki ráért volna hogy elaltassa. Szóval 6 órán keresztül feküdt az ölembe és szenvedtt az én önzöségem miatt mert 2 nappal alőtte gyáva voltam elengedni. Megfogadtam hogy soha többet nem teszek ilyet.
2010. ápr. 2. 23:10
 16/16 A kérdező kommentje:
nagyon megoszlanak a vélemények itt is.a kutyus ma egész éjjel nyüszített és már csak segítséggel tud felállni de akkor is elég morcos majdnem megharapott. orvos szerint altassuk, család tépelődik.
2010. ápr. 4. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!