Hány kutya jobb? Egy vagy inkább kettô hogy ne unatkozzanak?
Nálunk két kutya van. Hiába vannak együtt, nem nagyon csinálnak semmit. Ha megyünk sétálni, akkor boldogok és játszanak együtt is, de ahogy kinézek az ablakon ritkán látok olyat, hogy futkosnának együtt, de cserébe kétszer annyi bokrot tudtak megsemmisíteni 5-6 hónapos koruk körül.
Persze, tényleg cukik együtt, összebújva alszanak, szerintem szeretnek együtt lenni, de ettől nekem nincs kevesebb dolgom velük. Nem igaz, hogy kétszer annyi idő, mert ha elmegyünk kirándulni, akkor nem kell kétszer annyit sétálni azért, hogy két kutya fáradjon le, de a nevelésben dupla meló.
Nálunk míg egy kutya volt nem volt gond.
Mihelyt kettő lett( nem a meglévőnek vettünk társat,hanem szerettünk volna még egyet :) szépen felugrottak a költségek,több időt emészt fel, mellesleg együtt rosszalkodnak,de azt nagyon tudnak.
Rossz szokás ragadós.
Szóval két kutya nem jobb semmivel sem ha azt nézzük,hogy a jelenleginek veszed társnak.
Kutya nem ember,hogy majd ha ketten vannak társasoznak,beszélgetnek elvannak :D
Nálunk amíg az egyik kicsi volt, a másik pedig 3 éves, addig állandóan játszottak egymással. Sokszor olyan műsort nyomtak, hogy szóltam a barátomnak, nézz ő is milyen aranyosak. Meg amikor voltak nálunk vendégek, ők is sokszor a kutyákon moziztak. Annyit bohóckodtak egymással, ugráltak együtt, verekedtek játékból és így ökörködtek, futkostak ide-oda.
Most viszont hogy az egyik már lassan 2 éves, a másik pedig 5 körül, már alig játszanak. Voltak időszakok, amikor morogtak is egymásra, és összekaptak, de azt leállítottam és most végülis békében elvannak egymás mellett, de azért szerintem így is jó hogy együtt vannak, mert pl ha valamit akarnak, akkor van hogy együtt nyafognak, illetve ha kizárom őket a szobából, akkor legalább nincs egyedül egyik sem. Meg ha kiengedem őket az erkélyre, látom, hogy ketten szívesen mennek ki együtt, hogy onnan nézhessék a szomszédokat. De ha az egyik nem akar kimenni, akkor a másik is hamarább bejön. Egyedül nincs kedve kint lenni. Én úgy látom, hogy ők szeretnek együtt lenni.
Pl amikor behívom egyiket a szobába, a másik meg mondjuk mi van zárva, és eltellik fél óra, akkor a benti már nézeget kifelé, megnézi hogy a kinti kutyával minden rendben van e. Így vigyáz rá mindig, mert szereti őt. Sétáltatáskor is ha mindkettő póráz nélkül jön, és az egyik el akar indulni másik irányba, mert az egy kis makacs öszvér, akkor a másik utánamegy és elkezdi visszaterelni hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!