Mit kell tudni a pincsi kutyákról?
A pincsi (gondolom a pekingi palotakutyára gondolsz) mivel kistermetű, csak lakásban lehet tartani. A foglalkozás mit jelentene nálad? Napi 1-2 óra aktív mozgás, sétáltatás kell neki, ha esik, ha nincs kedved, ha sok a tanulnivaló, mindig. Emellett ha szükséges, kutyaiskolába vinni.
Egy fajtatiszta kiskutya alaphangon 100ezer forint. Ezen kívül jó minőségű táp, különböző felszerelések, oltások, féreghajtás, ivartalanítás amiket bele kell kalkulálni a költségekbe, amiket mind a szüleidnek kell állnia.
Illetve nem árt, ha gondolsz arra is, hogy egy kutya 10-15 évre szól, mi lesz vele, ha elköltözöl otthonról majd a későbbiek során?
Borzasztó öntudatosak, sőt azt hiszik, hogy istenek. Nwekem a pincsim simán nekiment csajozásnál egy német dognak, mert azt hitte magáról, ő a nagyobb, győzhet. (amúgy győzött)
Nagy az egójuk, fázósak, bármit megesznek.
Azt kihagytam, hogy a szőrével is nagyon sokat kell foglalkozni, +1 óra a napi foglalkozáshoz. Kiskorában kell már elkezdeni szoktatni a fésűhöz, keféhez.
Illetve mire teljesen szobatiszta lesz, az is jó pár hónapot igénybe fog venni.
Én őt követem a facebookon, talán egy picike kis segítség, hogy milyen palotakutyával élni, bár ő mozgássérült, de a gazdija biztos szívesen mesél a mindennapjairól, vagy arról amikor még egészséges volt a kutya. Jobb ötletem nincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!