Velemenyek ezekrol a fajta kutyakrol?
Velemenyeket szeretnek kerni..
Melyik a kevesbe energikus (termeszetesen alap a setaltatas es jatek de nem egy orokmozgo raketa kutyat szeretnek)
Lakasban tartanam..nem panel,csaladi haz.
Cavalier
Francia bulldog
Sitzu
Angol cocker spaniel
Lhasa apso
Basset hound
Welsh corgi
Koszonom elore a valaszokat.elnezest az ekezethiany miatt
A fo szempont az lenne,hogy napi8-9orat egyedul lenne itthon..
Nyaron vennem meg,tehat akkor meg 2es fel hobapos szunetben en itthonlennek..koszonom:)
Innen talán Basset a kevésbé energikus.
De igazából tényleg nem annyira fajta függvénye a mozgásigény. Persze vmennyire behatárolható.
Én 4 mopszot ismerek (nincs felsorolva csak így tudok példát mondani)
1 nagyon energikus 6 éves, lelőni nem lehet. Egyik kövér és 9 éves ő leginkább csak fekszik. A másik kettő kb azonos energia szinten vannak,se nem lusták se nem aktívak,bár az egyik aktívabb,de közel sem annyira mint az első számú.
Nekünk két havanese-ünk volt/van. Aki már nincs köztünk ő nagyon kevés mozgással beérte. Mostani havánk 1,5 óra labdázástól se akar kipurcanni.Szóval van különbség fajtán belül nem kevés.
Mikor kiválasztod a kiskutyát akkor egy lustát válassz nem fogsz mellé lőni.Illetve a tenyésztőt megkérdezheted melyik a kevésbé aktív.
Viszont mindegyik kutyának más habitusa van.Miért pont ezek a fajták? Külsőre csak ők? Vagy mi alapján választottad őket?
Azért kérdezem,mert minél részletesebb egy kérdés kiegészítés annál jobb,pontosabb választ tudunk adni :)
Napi 3 sétából, mennyit szánsz a leghosszabbnak?
8-9 órát egyedül a lakásban???
Az enyéim az udvaron is nehezen viselik, ha nem látnak.
Vegyetek elemes kutyát, azt ki lehet kapcsolni.
A kutya érdekében:
A kutya társas lény. nagyon ragaszkodik a gazdájához. akkor is ha az rosszul bánik vele (egész napra lakásba zárni egyedül annak számít).
A leglustább kutyának is több a mozgásigénye, mint egy átlag embernek.
A kutya akkor érzi magát jól, ha minél többet rohangálhat, játszhat, lehetőleg a gazdi közreműködésével.
Szóval akinek más dolga van. Ráadásul még a mozgásteret sem tudja megadni a kutyának, vegyen inkább akváriumot.
Vagy ha esetleg nem ragaszkodsz fajtához, akkor örökbe is fogadhatsz egy idősebb kutyát a menhelyről, mert ő már biztosan nem lesz egy örökmozgó:)
De ha a fajtához ragaszkodsz, én a Bassetet ajánlom vagy a Francia bulldogot, bár nagyon nincs ezekkel a fajtákkal tapasztalatom.
Egyébként az emberek nagyrésze 8 órában dolgozik, szóval nem is értem, hogy miről beszél mindenki itt. Persze, hogy egyik kutya sem szeretne a gazdája nélkül lenni, de ha nem dolgozik valaki, akkor miből lesz pénze fenntartani az esetleges nagyobb kiadásokat egy betegségnél? :(
Én 6 órás melóban vagyok, naponta 3 órát utazom. Ez 9 óra. Reggel 5kor kelek, és este 11fele esek ágyba, hogy meglegyen a napi foglalkozás a 2 kutyámmal. Én is jobban szeretnék egész nap velük fetrengeni az ágyba, meg nassolni a csemegéket, de valamiből meg kell élni:( És szerintem jobb nekik így, mint a menhelyen, ahol kaját kaptak, mert több száz kutya között nem igazán volt minden nap foglalkozva minden egyes kutyával, plusz örültek, ha egy hónapban párszor kijutottak sétálni a fűre, nem a betonkennelben csücsültek. A másikat meg a gyepiről hoztam, mert altatásra volt ítélve, elkobozták egy hapsitól mert verte és emiatt kissé hamis volt...
Ágyban fetrengeni, nassolni. Gratulálok. Kutya a kertbe való. nagy kertbe, nagy mozgástérrel. Főleg, ha az ember napi 8-ban dolgozik.
Aztán majd kikap szerencsétlen, mert az előszobába piszkít. nem tudta visszatartani 8-10 órán keresztül.
Bocsánat felháborító, hogy az emberek önzésből nem veszik észre, hogy a nem helyesen tartott állatok Szenvednek. Még ha ez nem is látszik rajtuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!