Amerikai staffordshire terrier vélemények? amstaff kutyatartók etetés sport stb?
Kinek való? Nagyon határozott, következetes, domináns embernek, akinek már van tapasztalata kutyákkal.
Milyen kutya? Nagyon pörgős, többnyire domináns, emberekkel jól megvan, állatokhoz nagyon korán szocializálni kell.
Etetés: ajánlott a jó minőségű táp és az ízületvédő. (Vagy a BARF, de ahhoz nem tudok hozzászólni.)
Bőven lehet vele sportolni.
Szeret tanulni.
ÉS: halálra van "tenyésztve", nagyon meg kell nézni, honnan szerzed be a kutyát. Különben lesz egy beteg, ideggyenge kutyád, akinek bazi nagy ereje van, és egy kínszenvedés vele a lét.
Szerintem a staffok nagyon kiegyensúlyozott és határozott embereknek valóak. Nekem is van egy, és ez az a két képességem, amiket nagyon is próbára tesz. (Hozzá kell tennem az enyém egy mentett, nagyon domináns kan, aki kiskorában nem normális szocializációban részesült, hanem a domináns viselkedésére kapott megerősítéseket.) Pontosan tudja érzékelni, hogyha egy kis bizonytalanság van benned. Sok foglalkozást igényel, amibe beletartozik a szocializáció, más kutyákkal való együttlét, agyi fárasztás, illetve a mozgás is.
Én az enyémmel futok (canicross) hobbi szinten, és őrzővédőzünk.
Barffal etetek, jól néz ki tőle, sokan dicsérik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!