Mik a véleményeitek, és a tapasztalatok keverék, labrador retriever, husky fajtájú kutyákról?
Labi-kuvasz keverékem volt csak, hatalmas vándorlási vággyal, extra toleranciával, türelemmel - jó terápiás kutya.
Önálló, makacs.
Gondolom ebből a labi volt a toleráns, türelmes, jó terápiás - de a mozgásigény, a szökősség az is fakadhat a labiból.
Huskyról csak videókat láttam, hogy valami megszállottja a mozgásnak :D
Huskyról nem tudok nyilatkozni, bár tudom, hogy lehet makacs, ha olyan kedve van.
A labradorról, mint fajtatisztáról (rendes törzskönyves, unokatesóméknak van, de jól ismerem), ő nagyon türelmes, imádja a gyerekeket, és az embereket, természetes módon nagyon imád rosszalkodni, van egy ember,az uncsitesóm akinek minden gond nélkül szót fogad, álomkutya, aztán bárki másnál van, na ott már rosszalkodik, húzza a pórázt, stb:D Benne van a mehetnék állandóan, szóval azt ki kell elégíteni, és imád labdázni :) Ja, és nagyon okos, ami sokszor jó, de nem lehet csak úgy átverni, túlságosan tudja, hogy mi van:D
Nekem labrador agár keverékem volt, aki tacskónak indult méretét tekintve (kölyökként bedobták hozzánk), nagyon könnyű volt tanítani, bár szeretett rosszalkodni, amíg nem váltotta le a fogát, azért megszenvedtünk vele, mert mindenkit és mindent szétszedett, volt pár trükk, ami bevált, de mindent kipróbáltunk kb, ami a legtöbb kutyánál bejön, de nála nem jött be:D:D
Szökős volt, nagyon mehetnéke volt állandó jelleggel. Sok-sok foglalkozás mellett..
Viszont azt sosem felejtem el, hogy soha nem tanítottunk neki személyvédelmet, és nem is csibészeltük, viszont életében 3x volt olyan, hogy ha veszélyben érezte a helyzetet, akkor odadőlt a lábunkra, és addig ugatott, amíg nem ment el az illető :) Nem támadt egyszer sem, eszében sem volt, bár szerintem ha zűrös lett volna a dolog, akkor megvéd:) És ez nagyon sokat jelentett nekem, mert velünk mindig cuki volt, és mindenki mással is, idegen gyerekekkel, idegen emberekkel, de ösztönösen tudta, hogy ki az, aki rosszat akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!