Melyiket válasszam? Pumi, mudi, labrador, golden. Tapasztalatok?
Mire kell a kutya?
Egyik fajta sem az a kanapénheverős, a lustaségtól folyékony halmazállapotú fajta. Az első kettő kőkemény munkamániás (a többség), a többi meg vadászkutya, nem kis igényekkel.
Pumi, mudi magyar fajta, erősítsük a magyar fajtákat.
Amúgy kissé makacs fajták, jó jelzőkutyák.
A két retriever erős vadászösztönnel rendelkezik, ezt ki kell elégíteni. Nagyon kezesek, simulékonyak, könnyen taníthatóak. Házőrzőnek nem jók, bár jelezhetnek :)
Én elsőnek a goldent javaslom, de ha van már tapasztalatod, akkor azt, amelyik a szívedhez közel áll.
De ne szaporítótól vegyél, mert akkor nem kapsz igazi fajtát, legfeljebb kinézetre..de tényleg. Nem lesz olyan a vérvonala, HIDD EL.
Labrador vagy golden retriever. Egy pumi vagy mudi szenvedne attól, hogy nem kap feladatot. Ugyanabban az udvarban futkosni nem szellemi kihívás, rossz szokásokat vennének fel, hogy szórakoztassák magukat. Nagyon kreatívan átrendeznék a kertet. Az enyém benti, beteg voltam és ezért nem foglalkoztam vele annyit. Arra kaptam fel a fejem, hogy az összes fellelhető lábbelit körém hordta. Ez 2-3 nap volt. Egy évekig unatkozó pumi vagy mudi szerinted mit művelne? :) Szeretnek terelni, szóval élveznék a vendégek érkezését is - a vendégek már kevésbé, kicsi kutyák, de jó nagyot tudnak harapni, még a csipkedés is fájdalmas egy embernek.
Szomszédomnak labradorja van, az első évet végig kínlódták, de most már szépen elvan az udvaron. Nem munkavonalas kutya, hanem az a hordó alakú.
Jó döntés! Gratulálok, és sok sikert.
Ha teheted, akkor vagy fogadj örökbe, vagy tenyésztő. Nagyon-nagyon sok beteg goldennel találkozok az állatorvosnál :( És mind szaporítós :( ha tehetném megölném a "tenyésztőiket"
én mondjuk a labradort ajánlanám
nagyon hasonlóak a goldennel
mindkettő gyerekszerető kutya
nehogy elvárd tőle hogy őrizze a házat mert még 1 kávéval is megkínálná a betörőt :)
basszus....az a napi 2 óra szart sem ér
nekem is goldenem van
egy igazi kezesbárány, imád mindenkit, egész nap alszik, kivéve ha kint van valaki mert akkor hozza a játékát, stb
sétát igényli
sokat kell vele foglalkozni...lehet hogy van xy méretű kerted de azt a kutya nem értékeli, neki munka, játék szeretet kell, nem az hogy 14:00-kor kimész 16:00-kor meg bejössz oszt kész a kutyázás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!