Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Őszintén: milyen kutyát...

Őszintén: milyen kutyát ajánlotok egy szorongónak terápiás célból, hogy megváltozhasson az élete?

Figyelt kérdés

Rengeteg kérdést írtam már ki, h ilyen-olyan fajtát szeretnék és kérdeztem róluk, de a lényeg h terápiás célzattal szeretném a gyógyulás segítéseként. Kedves, nyugodt, nagyobb testű kutya lenne jó, akivel nyugodtan sétálhatok, kirándulhatok.

Mit ajánlotok?

2010. márc. 30. 21:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%

Golden Retriver!

Őket viszik a legtöbbet, olyan helyekre, ahol, szellemileg, vagy lelkileg megtört emberek vannak. Kimondottan terápiás célra. Pl: [link] itt is írnak róla lentebb.

2010. márc. 30. 21:54
 12/18 Winner of Royal Hill ***** válasza:
33%

Szerintem a Német dog jó választás lehet,ha megvannak a megfelelő anyagi körülmények(ugyanis elég költséges a tartása).

Ha ez adott,akkor egy csodálatos kedves társat kapsz magad mellé,aki ha kell megvéd,nyugodt,bújós kedves kutya,de az idegenek már a puszta látványától is betojnak. Nekem 3 dogom van, az éjasza kellős közepén a kihalt utcákon is simán sétálgatok velük,mert amíg ők mellettem vannak nincs mitől félnem.

2010. márc. 30. 22:03
 13/18 Akiteki ***** válasza:
80%

2 éves magyar agaramat el kellett ajándékoznom. Egy családhoz került, ahol 4 generáció él együtt. A dédmami 70 éves, lélegeztetőgépen él. Az ő segítője lett. Ha kimegy a fürdőszobába, a kutyára támaszkodik, ő kíséri ki. Soha senki nem tanította erre, magától jött rá, hogy ezt kell tennie.

Az agarak a közhiedelemmel ellentétben irtó lusták, ha nem zavarom ki, még délben is az ágyban feküdne.

Ha viszont mentek, remekül bírja a sétát ha nem kimondottan erre tanítod, nem fog elszaladni vadászni sem, folyton azt lesi, hogy merre vagy, nehogy szem elől tévesszen.

2010. márc. 30. 22:57
 14/18 anonim ***** válasza:
16%

nem minden juhászkutya olyan aktív. egy jól, erre kiképzett bordernél szinte egy kutya sem alkalmasabb. tudom, hogy a border alapjáraton örökmozgó ( hiszen az enyém is az :) ), de nevelhető belőlük nagyon jó terápiás kutyus. nagyon gyorsan tanulnak, szinte kitalálják, amire gondol az ember, és mindig segíteni és megfelelni akarnak. nagyon édesek.

a golden is jó, bár vigyázni kell, hogy az ember honnan veszi, mert a fajta egyre népszerűbb, és egyre több a szaporító. és a goldennek is sok mozgásra van szüksége, hiszen vadászkutya.

a labradorra ugyanaz igaz, mint a goldenre.

a német dog, a bernáthegyi, a moszkvai őrkuty stb. szintén alkalmasak, de sokba kerül a tartásuk.

remélem, segíthettem. : )

2010. márc. 31. 06:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Osztom az előző válaszadó véleményét.

Én is border collie tulajdonos vagyok, és tökéletesen elvagyok vele.:) Tény hogy sokkal aktívabbak mint a többi kutya, de egy kis odafigyeléssel, vagy kifejezetten terápiás kutyaként tökéletes társ lehet számodra is.

Amúgy szerintem igaz az a mondás hogy amilyen a kutya, olyan a gazda és fordítva. Ha nyugodt vagy, ő is az lesz.

Én például anno amikor megkaptam a kis borderemet azt hittem hogy egy perc nyugtom sem lesz, de egy kis idő után teljesen lenyugodott, nagyon sokat kirándulunk, és még többet játszunk, de ha alvásról vagy pihenésről van szó akkor ő az első..:D Szóval kijelenthetem azt hogy léteznek lusta borderek is.:D

2010. márc. 31. 09:38
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
2010. márc. 31. 09:48
 17/18 anonim válasza:
51%

Német dog vagy golden retriever:D

Nekem mind2 van:D

A német dogom nagyon hűséges,nyugodt, kedves, családszerető és megvéd az utcán. Kiváló házőrző.

A golden retriever bohókos, bolondos, nagy a mozgásigénye, olyan mint 1 kisördög:D

2010. márc. 31. 11:42
 18/18 anonim ***** válasza:
64%

Leonbergi, habár a tartása kicsit drága.

[link]

2010. ápr. 1. 10:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!