Husky kutyás kérdéseim lennének. Mit tegyek?
Első kutyások vagyunk,ráadásul Huskyt választottunk!8 hónapos,sokat foglalkozunk vele.2 hónapos korától van nálunk ez a tünemény aki persze fajtajellemzőit hozza:okos,tanulékony,kíváncsi,makacs...
Több megoldásra váró problémám van:
-Mindent szétrág:lábtörlő,kutyaházat,játékait,házunk szigetelt,bepucolt sarkait,beton feljáró szélét....Annyi mindent kipróbáltunk...
-Macskát /egyidősek,együtt nőttek/vadássza,kergeti,húzza-vonja,játéknak véli.
-Ásás:ha rajta múlna lemenne Kínáig is./most próbálunk ki valami újat/
-Tavaly ő legelte le az összes paprikatermést.
-Ha elmegyünk otthonról sokáig sirat minket,mindenkié így tesz?
Szóval van kérdésem bőven!Ha ismeritek ezt a fajtát segítenétek?Már több mindent tapasztaltam én is vele kapcsolatban ha valakinek tudok szívesen segítek a tapasztalataim leírásával.
Az ivartalanítás segíthet, valamennyire lenyugodna tőle. Továbbá sokat kell játszani vele és sétálni vinni. Minél több mozgásra van szüksége.
Az állatorvosunk szerint azért rág a kutya, mert nő a foga. Erre jó megoldás, ha adsz neki 1-2 olyan cipőt, amit használhat erre.
Amikor ezt a fajtát választottad, ugye tudtad, hogy több szabad mozgásra van szüksége az átlagosnál?
Amikor kiválasztottad a kiskutyát, kérted-e, hogy lehetőleg a "lustábbak", nyugodtabbak közül kapjál?
Tudtam ,igen!Próbáljuk megadni neki,de 20 km biciklis futás után után is virgonc:-)
Alomból 6 közül ő volt a legfélősebb.
Erre a megoldás extra sok mozgás.
Tudom, rengetegnek hangzik, de napi 4-5-6 órát kellene vele sétálnod, futnod kertes házban, vagy még többet.
Ki kell fárasztani, ami ennél a fajtánál elég nehéz, ráadásul még kölyök. Elég lenne kevesebb is, de látjuk, hogy most itt nem.
Egyébként szerintem minden kölyökkutya, sőt minden kutya szomorú, amikor elmegy a gazdi, ha igazán kötődik hozzá:)
Meg kellene tanítani, hogy ne húzzon, le kell szoktatni erről.
Egy husky határozott gazdit igényel, aki meg tudja neveleni.
Valóban meg kell tanítanunk rá,mert most ő visz engem sétálni:-)
Eleinte előttem cikázva rohangált,aztán megtanulta az egyoldali sétát.Pár hete húz ,megváltozott a viselkedése.
Páromat tekinti falkavezérnek,nála elég a ránézés vagy épp a mutatóujj felemelése is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!