A boxerrel kapcsolatba lennének kérdéseim. És, hogy sok gondot okoz-e 1 panelba?
Egy kölyökkutya még az ideje nagyrészét alvással tölti. Én is azt vallom, hogy legyen az akár kaukázusi medveölő, a kutyánal fél éves koráig bent, a gazda mellett van a helye. Ha jól szoktatod, 3-4 hónaposan már kizárólag csak rajtad múlik, hogy bepisil-e, ha elég gyakran le tudod vinni, és kiismered a jelzéseit, mindig időben leviszed, akkor nem fog. PErsze balesetek mindig előfordulnak, de az is jellemzően a gazda figyelmetlenségének köszönhető.
Egy kölyökkutya kíváncsi, és mivel nincs keze, jellemzően a szájába veszi a dolgokat. Érdemes elpakolni a dolgokat előle, és kutyabiztossá tenni a lakást, de mindig becsúszhat baleset. Ha nagyon sokat foglalkozol vele, és annyira lefárasztod, hogy otthon már csak aludni legyen kedve, akkor kisebb a balesetveszély, de egy kölyöknél mindig előfordulnak károk, ezzel számolni kell.
Köszönöm az eddigi válaszokat és még lenne 2 mellékes kérdésem.
1. Ha jól tudom a boxer mivel rövidszőrű kutya nem hullajtja a szőrét annyira , ugye?
2.A fogváltál mennyi ideig tart és ilyenkor ,hogy segítsek neki, vagy ,hogy fogom ezt észrevenni? Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat.
1. Ez egy közkeletű tévedés. A rövidszőrű kutyák szőre sokkal jobban hullik, a hosszú szőr ugyanis összegubancolódik, és nem esnek ki annyira az elhalt szálak, vagy ha igen, akkor is csomóban, amit felemelsz és a kukába dobsz. A rövid szőr mindenhova beszúródik, és szörnyű porszívózni, ráadásul a lakásban tartott kutya folyamatosan vedlik egész évben.
2. 3-4 hónapos kora körül látni fogad, hogy sokat rágcsál, meg hogy lazulnak ki a fogai, mozognak, egy-egy hiányzik. Átvészelni némi anyagi veszteséggel, meg sok időráfordítással fogod.
nekem is boxerem van, 60m2-es lakásban. már lassan 3 éves és semmi gond nincs belőle, hogy nem a kertben él. kb napi 3-4szer viszem el sétálni, de ebből csak egy igazán hosszú (1óra) sokat segít a lefárasztásában, ha találsz neki olyan kutya pajtást aki szintén olyan játékos lesz mint ő. mert a boxer nagyon játékos.
ez az első kutyám, úgyh csak saját tapasztalatot tudok írni, de pár hét alatt megtanulta a szobatisztaságot, persze tapasztaltabb gazdiknak szerintem ez gyorsabban is menni fog.
kb fél éves koráig eléggé körberágta a lakást, ez ellen nem tudtam mit csinálni, de ez nem jelenti, hogy neked sem sikerulhet!
Még azt szeretném megjegyezni, hogy nem tudom hány éves vagy, de fontos, hogy ne hagyjon alább a lelkesedésed, mert ha nem viszed eleget sétálni, futkározni akkor nagyon a fejedre tud nőni. illetve én gyerekkorától azt a szabályt vezettem be, hogy a lakásban nem játszhat, max csak ha én kezdeményezek (bent ritkán teszem) mert amikor felnő és 30-40kg lesz akkor már nagyon zavaró tud lenni, ha a szűk szobákban rájön az ugrálhatnék.
sok oromet kivanok a kiskutyádhoz!
u.i.: bocs ha hosszu lett, de majd meglátod a boxerrol sosem lehet eleget mesélni
Nekem és ő lesz az első :)
Nagyon köszönöm a tanácsot ezt is és az eddigieket is ! :)
A lelkesedésem biztos ,hogy megmarad ...ezt garantálom :)
Ha valakinek van még valamiféle tanácsa akkor kérem írjon!
Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!