Melyik nagy testű kutyának van a legerősebb harapása?
Felsorolok pár fajtát. Ha tudtok más fajtákat, amelyeknek nagyobb a harapása, mint amiket felsorolok, akkor kérlek titeket, linkeljétek be azokat és kérlek írjátok meg, szerintetek melyiktől tartanak legjobban az emberek a nagy testűek közül (irányelv kb 75 cm-es marmagasság). Melyik képes a legnagyobb kárt okozni egy emberben és melyiknek van a legerősebb harapása?
anatóliai juhászkutya (kangal), belga masztiff, kaukázusi juhászkutya, közép-ázsiai juhászkutya, tibeti masztiff, moszkvai őrkutya, dél-orosz juhászkutya, spanyol masztiff, komondor, kuvasz, kárpáti pásztorkutya, bukovinai pásztorkutya, nápolyi masztiff, angol masztiff, landseer, pireneusi hegyikutya, pireneusi masztiff, rafeiro do alentejo, bernáthegyi, újfoundlandi, leonbergi
Ilyesmire gondolok, mint a videóban látható, csak nagy testű kutyákkal.
https://www.youtube.com/watch?v=O5lcjo8pE1s
https://www.youtube.com/watch?v=MZm037jPNgc
Utolsó, állapodjunk meg egy dologban. Én elhiszem, hogy van 35 kilós kau, te elhiszed, hogy van 80 kilós is. Már elveszekedtünk több, mint egy oldalt, feleslegesen. Ha szeretnél még ezen veszekedni, akkor írj priviben.
Ha úgy is van elég szabad időd, akkor válaszolj egy kérdésemre. A közép ázsiai, a kangal, és a kaukázusi közül melyiknek van nagyobb feje? Itt elsősorban gondolok a koponya szélességére és annak kerületére. Remélem, erre a kérdésre valaki tud válaszolni, a legjobb persze az lenne, ha egy centiben megfogalmazható választ kapnék mindhárom fajtáról. Illusztrációs videó, hogyan kell megmérni (csak egy szabó centi kell hozzá):
https://www.youtube.com/watch?v=ltqNAV9NdVo
Biztosan tudsz rá válaszolni, hiszen szakértőnek tartod magad. :)
Persze hogy van 80 kilós. Kórosan elhízott példány. Láttam én 71kg-os labradort is, itt lakik pár utcára. A tévében is benne volt. Betegesen elhízott, cukorbeteg és egyéb betegségektől szenvedő kutya volt. A feje akkora volt a testéhez képest, mintha egy oroszlán testre egy gepárd fejét tennék.
Azt fogd fel, amit írtam és amit mások lemértek. Több mint 100 viador káj/kau adataiból a legnagyobb volt 74kg, az átlaguk pedig 45-55kg. És azok nem nyáj melletti kutyák, hanem az oroszok által kifejezetten viadalra tenyésztett alabai-ok és kauk.
Láttam én már 81kg-os komondort, sajnos az is el volt hízva, futni nem is tudott. Meséltek 90kg-os komondorról, amiről még a gazdája is elmondta, hogy a kutya alig bír felállni.
Szóval van 80kg-os kau, nem azt mondom, hogy nincs ilyen. Hanem azt, hogy egy egészséges, nem elhízott, fizikailag a legjobb állapotban lévő kau/káj/kangal/komondor/stb. mekkora tömeggel rendelkezik, és az nem az általad említett 80-100kg. Még a 70-et sem nagyon érik el.
Persze. :) Te mondod a hülyeségeidet, de fogadjam el a realitás ellenében. :) Ok. Elfogadom, mert mit tehet az ember az ostobaság ellen.
Nem mértem soha egy kutyának sem az agykoponya kerületét. Igazság szerint a méreteknek semmi értelme, nem attól lesz jó egy kutya, hogy 10centivel nagyobbra nőtt és 15kg-val nehezebb, mint a fajtatársa. Vittek már hatalmasra nőtt TK-s kaukázusit az esztenára, ő volt a legnagyobb az általad csoffadt, vézna kutyának számító nyájőrző kutyák között, még egész magasra is verekedte magát a rangsorba, bár érdekes módon nem tudott falkavezér lenni. Aztán egyszercsak eltűnt és pár nappal később találták meg a koponyáját és a gerincoszlopát, a farkasoknak egy vacsorára jó volt.
Viszont áruld már el, hogy miért pörögsz ezen az agykoponyakerületen? Szerinted ez mit befolyásol? Ettől lesz jó egy kutya a te szemedben? Nem sok mindenben számít. Az afrikai vadkutyának kicsi a teste, a feje, kb. 20-30kilósak, mégis kb. ugyanolyan erősséggel harap, mint egy rottweiler. A legtöbb farkasnak nincs túl széles feje, az állkapcsuk pedig vékony, hosszú. Mégis 2-3x erősebb a harapásuk, mint a rotinak. És ez ad hozzá a farkas értékéhez? Nem. Vagy vesz el a roti értékéből, hogy kisebbet harap, mint egy farkas? Nem.
Szóval nem értem a vesszőparipádat. :)
Oké, kérdező, tessék, elismerem, mi itt mind hülyék vagyunk, csak te vagy helikopter.
Viszont megtennéd, hogy kicsit konkretizálod, mit akarsz tudni és mi a kérdés célja, hogy esetleg legyen esélyed egy értelmes válaszra és befejezhesd a több oldala tartó meddő diskurzust?
(Amúgy a harapáserősség nem a fej körfogatától függ, legalábbis azzal csak érintőleges viszonyban van. Nem mindegy pl. mekkora felületen tudnak tapadni a rágóizmok, amit viszont a koponya tetején húzódó "csonttaraj" biztosít.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!