Nagyon szeretem a kutyákat, (nekünk is van 1 tacsink), viszont úgy érzem van egy kis fölös energiám és szívesen elvinném magunkkal sétálni a szomszéd kutyust is. Elő is terjesztettem a dolgot, de azt mondta nem mert tart tőle, hogy utána kiszökik, nem akarja, hogy kiszokjon stb. Nekik nem lenne rá idejük, hogy sétálni vigyék. A kutyus egyébként jól van tartva, nincs láncon, nem éhezik. Fiatal, nagytestű és nagyon kedves keverék kutyus, kint van tartva. Egy dolog nem tetszik: folyton üvöltöznek vele. Ezért gondoltam segítek nekik és lemozgatom nap mint nap, hogy lehiggadjon kicsit. Szerintetek van esély rá hogy velünk tarthat?
2010. márc. 27. 17:59
1/8 anonim válasza:
Gondolom mivel nem viszik sétálni időhiány miatt ezért a kutya rendetlenkedésbe, rosszalkodásba veti felesleges energiáját...ők meg nevelés és séta helyett kiabálnak vele.
Ha maguktól nem jönnek rá, hogy ettől a kutya nem lesz csavargásra hajlamos, és hogy ez nekik és a kutyájuknak is csak jót tenne, akkor sajna nem sok esélyét látom.
2010. márc. 27. 18:11
2/8 anonim válasza:
Bocs, ez lemaradt: szerintem ezt értesd velük meg valahogyan, mert maguktól nem fognak rájönni, ha eddig nem tették.
2010. márc. 27. 18:13
3/8 anonim válasza:
Próbáld meg velük megértetni, hogy a kutya a rendszeres sétáltatástól pont hogy nem szökős lesz, hanem kimerül, elfárad, és így kevésbé lesz hajlamos rombolni, rosszalkodni.
Inkább azok a kutyák szöknek, akik nincsenek sétáltatva, nincsenek sétáltatva.
Ha nem értik meg, hogy a kutyának jót tesznek az idegen ingerek, szagok, a más kutyákkal való játék, akkor sajnos nincs mit tenned.
2010. márc. 27. 20:03
4/8 anonim válasza:
Szerintem a szomszédokat megkell győzni arról hogy neked van igazad!Dróbáld rávezetni őket kicsi furfanggal.Ha kiabálnak a kutyával az elég szomorú!!De légy ügyes és egy idő után bíztos meg fogják engedni,hogy elvidd sétálni.
2010. ápr. 2. 13:34
5/8 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a kutya sokat javulna ha sétáltatnád, neki jobb lenne, de ha utána bármi rosszat csinál az első az lenne hogy elrontottad, nem pedig az hogy ők nem nevelik. Legalábbis abból hogy azt mondták "szökős lesz" abból az jött le, hogy vagy nem értenek hozzá, vagy egyszerűen nem akarják, hogy más is segítsen nekik. De ennek ellenére ha leviszed sétálni akkor mindig vidd, mert ha a rendszeres mozgás abba marad tényleg próbál majd szökni. Találkoztam már olyan pulival is, aki sosem sétált, ezért a kapun nem lehetett kirángatni. Lehet hogy még maga a kutya sem venné szívesen... másokon segíteni nem mindig egyszerű, főleg ha ők sem látják be az érdekeiket, ezt most csak azért írtam le, hogy tudd nem vállalkozol egyszerű dologra, nagyon nem. Viszont kitartással talán elérheted. Ez nagyban függ attól milyen a viszonyod a szomszédaiddal és ők mennyire rugalmasak. Sok szerencsét.
2010. ápr. 2. 17:40
6/8 anonim válasza:
A kutya a gazdájához ragaszkodik, mert feltétel nélkül szereti.
2010. ápr. 2. 18:30
7/8 anonim válasza:
ne erőltesd, nyilván nem akarják. vannak emberek, akiket nem tudsz úgysem meggyözni.
Előzőnek:Nem mindig szereti a "gazdit", mi kaptunk egy 1 éves német juhászt, akit elhozott a gazdi hozzánk, otthagyta és a kutya még csak ki sem kísérte, egyből lefeküdt az ajtónk elé és a srác teljesen hidegen hagyta, hogy elment.Akkor képzelheted azt a fene nagy szeretetet!(először láttuk a kutyát)
Csak annyit kapott a kutyától, amit ő adott, vagyis semmit.nekünk jó kutyánk lett.
2010. ápr. 2. 22:55
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Asszem hagyom a csudába ezt a dolgot, és megyek a menhelyre dolgozni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!