Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek még meglehet...

Szerintetek még meglehet tanítani valamire? És ha igen akkor mire?

Figyelt kérdés
Emberi èvben 2 èves, nagyon vad kaukázusi kutyánk van. A párom kutyája volt èn egy ève költöztem hozzá. Elsőnek sosem èrdekelt, de most megláttam benne valamit ami miatt megakarom tanítani pár dologra (ja ezzel most arra gondoltam, hogy egy ève lakok itt hallgat rám, és figyel a nevère. Pedig nahyon vad senkit sembdzeret. Mikor ideköltöztem annyira utált, hogy harapta a láncot csak hogy el tuggyon szabadulni mikor meglátott. Aztán mrgszokott, ha haragszok rá ès megütöm akkor ne fordul nekem, szófogadó kutya rgyèbkènt. De sose volt vele foglalkozva. Most arra alarom megtanítani, hogy kèrèsre üljön le, vagy álljon fel, meg ellehessen vinni sètálni pórázon ne menjen el, hanem szèpen sètáljon mellettem. De fèlek már nem lehet megtanitani mert már nagy hozzá. (pacsit azt ad)
2016. jan. 7. 05:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerencsétlen kutya :(

Nem kellene, hogy vad legyen. A lánc szépen tönkretette/tönkreteszi. Normálisan tartva, nevelve is tökéletes házőrző lenne, védene titeket.

Okosabb lenne neki egy HOZZÁÉRTŐ, fajtához értő új gazdát keresni.

De minimum megoldani, hogy ne tudjon kimenni az udvarról és levenni a láncról végleg, mielőtt rátok is veszélyes lesz!

2016. jan. 7. 20:38
 12/15 A kérdező kommentje:
Kutyaról van szó nem egy emberről ember gondolkodj már. Szerintem nincs betiltva hogy láncon legyen a kutya szval nem tudnak feljelenteni. Amugy meg inkabb lancon legyen mit ki rohangáljon a kerítèsen ès mindenkit megharapjon. Ha meg nem vad nem harap akkor meg minek a kutya? A kutyákat többnyire házörzőnek tartják.
2016. jan. 8. 18:27
 13/15 A kérdező kommentje:
Ès mondd meg ekkora kutyának mekkora kerítès legyen? Házőrzőnek van tartva. Egy egy kaukázusi nem egy csivava...
2016. jan. 8. 18:31
 14/15 anonim ***** válasza:

De, éppen most 2016 január elsejétől tilos és büntethető a tartós láncon tartás.

Máshogy gondolkodunk. Számomra és még sokak számára a kutya nem egy használati eszköz ("házőrző"), hanem társállat, vagy ha így jobban tetszik: családtag.

Persze, a kau emellett remek házőrző is, de ahhoz nem kell kezelhetetlenül vadnak lennie.

Normálisan nevelt házőrző kutya csak azt fogja meg, aki illetéktelenül bement a területére, tehát nem te engedted be. Akit a gazdája beenged, és rászól a kutyára, hogy őt nem kell bántani, azt nem bántja. De nem szökik ki (miért is tenné, hiszen van elég területe, és nem vágyik el a gazdájától, aki törődik vele, sétálni viszi stb.), nem harapna meg csak úgy senkit semleges területen (pl. utcán). Ez lenne a normális viselkedést, amit a láncos tartás, a szocializáció és nevelés hiánya tönkretett nála.

2016. jan. 8. 19:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Üdv 2016-ban. :) Egy korban, ahol tilos kutyát láncon tartani.

[link]

(Kérdésedre a válasz: nagy kerítés. Vagy befelé dőlő. Vagy rajta egy villanypásztor. Vagy amit csak szeretnél. Sok megoldás lehet arra, hogy ne tudjon kimenni, aki akarja, meg is tudja oldani.)

2016. jan. 8. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!