Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek még meglehet...

Szerintetek még meglehet tanítani valamire? És ha igen akkor mire?

Figyelt kérdés
Emberi èvben 2 èves, nagyon vad kaukázusi kutyánk van. A párom kutyája volt èn egy ève költöztem hozzá. Elsőnek sosem èrdekelt, de most megláttam benne valamit ami miatt megakarom tanítani pár dologra (ja ezzel most arra gondoltam, hogy egy ève lakok itt hallgat rám, és figyel a nevère. Pedig nahyon vad senkit sembdzeret. Mikor ideköltöztem annyira utált, hogy harapta a láncot csak hogy el tuggyon szabadulni mikor meglátott. Aztán mrgszokott, ha haragszok rá ès megütöm akkor ne fordul nekem, szófogadó kutya rgyèbkènt. De sose volt vele foglalkozva. Most arra alarom megtanítani, hogy kèrèsre üljön le, vagy álljon fel, meg ellehessen vinni sètálni pórázon ne menjen el, hanem szèpen sètáljon mellettem. De fèlek már nem lehet megtanitani mert már nagy hozzá. (pacsit azt ad)
2016. jan. 7. 05:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Meg lehet tanítani, 2 évesen még fiatal, de nem lesz olyan egyszerű nyilván, mintha kölyök lenne még.

Ha jól értem, láncon van tartva? Minden kutyát, de az ilyen nagytestű pásztorokat különösen tönkreteszi a láncon tartás.

Ütni nem üsd!

Próbáld jutalmazással megtanítani először pl. az ülre.

De az igazság az, hogy ha tényleg komolyan gondolod, akkor legokosabb lenne hozzáértő kiképzőt, kutyaiskolát keresned, ahol a kutyát rehabilitálják (pótolják az elmaradt szocializációt), és megtanítanak téged, hogyan kezeld őt. Olyat keress, aki ért a pásztorkutyáknak, mert máshogy kell nevelni őket, mint pl. egy német juhászt.

2016. jan. 7. 06:55
 2/15 anonim ***** válasza:
49%

Bármire meg lehet tanítani, nem öreg meg szenilis, csak felnőtt, sőt, kaunál a két év az inkább még kamaszkor. Ez nem úgy néz ki, hogy a kutyának X hónapos korában lezárul az agya, és onnantól kezdve nem jut el hozzá információ a külvilágból :) Csak nézz be egy menhelyre, milyen idős kutyák tudnak alkalmazkodni az ottani helyzethez, aztán az új gazdához - az is mind-mind tanulás -, nem beszélve az engedelmes képzésről, amire sokukat elviszik idősebb korban is.

De azt javaslom, hogy ne egyedül csináld. Hívj házhoz kiképzőt, aki megmutatja, hogyan kell. Arra pedig készülj fel, hogy a laza pórázos séta lehet, hogy rengeteg idő és sok-sok séta lesz minden nap, ha láncon volt tartva eddig a kutya.

2016. jan. 7. 09:42
 3/15 anonim ***** válasza:
A kutyák életük végéig taníthatók, soha sincs túl késő, csak több időbe fog telni ha olyan a kutya de ez sem biztos. Szóval nyugodtan kezdj hozzá de legyél kitartó és türelmes. :) Sok sikert.
2016. jan. 7. 10:16
 4/15 anonim ***** válasza:
Kutya suliba sok helyen az egy eves kort javasoljak alapbol. Aztan van aki kesobb mehet ujra mert le kell torni a kamasz korat. 3 eves kortol lesz felnott egy atlag kutya tehat a tietek meg gyerekcipobe jar. Kar volt hagyni elvadulni, sajna ez a parod hibaja. Valtoztatni viszont sohasem keso.
2016. jan. 7. 11:01
 5/15 anonim ***** válasza:

Kutyasuli. Egy kisregény is kevés lenne ahhoz, hogy itt leírjuk, hogy mit csinálj, milyen sorrendbe, mikre figyelj, stb.

De ugye nem láncon élte le azt a 2 évet?

2016. jan. 7. 12:05
 6/15 anonim ***** válasza:
Láncon van, és meg is ütöd, ha rossz? Sose volt vele foglalkozva? Mikor szaladgált utoljára? Mikor volt a láncról levéve?
2016. jan. 7. 13:29
 7/15 anonim ***** válasza:
Egyébként mi rosszat tud láncon csinálni szerencsétlen kutya?
2016. jan. 7. 18:40
 8/15 A kérdező kommentje:
6-hónapos korátol láncon van mert már akkor megvadult, a párom èpp ezt szerette volna elèrni, hogy vad legyen. Meg mindenki fèljen tőle. Azèrt van láncon mert az idegeneket harapja meg amilyen nagytestű kutya kiugrana a kerítèsen. Akkor csaptam az orrára amikor ellopta a hintáról a matracot ès miszlik darabokra tèpte egyèbkènt nem bántom de az tetszett benne hogy nem fordult nekem amilyen vadóc hanem tudta hogy rosszat csinált ès tűrte hogy megütöttem. A kutyasuli drága meg nincs is a környèken sajnos.
2016. jan. 7. 20:07
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Áh, nem, feladom. Elkezdtem a szöveget, de minek. Úgy sem jut el hozzátok, hisz a kutya nálatok csak egy eszköz. Szerencsétlen állat...
2016. jan. 7. 20:28
 10/15 anonim ***** válasza:
Lancon van hogy vad legyen. Ha szeretne titeket akkor is megvedene mert az az o terulete.... Draga a suli? Az a legnagyobb bajod hogy nem ul parancsra? Remelem feljelentenek a lanc miatt. Szegyeljetek magatokat hogy allatot tartotok.
2016. jan. 7. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!