Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyachip szerintetek ér...

A kutyachip szerintetek ér valamit?

Figyelt kérdés
Gondolkodom rajta, de én úgy tudom, hogy attól mert van benne chip, Magyarországon még annyira kezdetleges a dolog, hogy még a menhelyen se nézik meg, ha elveszik a kutya, utánkövetni meg pláne nem lehet. Ti erről mit gondoltok
2010. márc. 25. 10:47
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
ok, berakatom neki mindenképp, de kicsit nekem átverés szaga van ugyan úgy mint az évenkénti veszettség oltásnak...
2010. márc. 25. 12:24
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Erről már mi is sokat beszélgettünk a férjemmel. Igenis, minden orvosnak, minden paciensen - akit már jól ismer, nyilván nem, de akire nem emlékszik, ritkán, vagy először jár nála, feltétlenül - ellenőrizni kellene, hogy chippes-e és ha igen, akkor ki a gazdája. Gazdaként, ha tiszta a lelkiismeretem (és miért ne lenne az?), nyilván nem veszem zokon, hogy megnézik a kutyám "iratait", mert hangyányi ésszel felfogható, hogy az én érdekem is az ellenőrzés. Az viszont nyilvánvaló, hogy ha valaki lop egy kutyát, akkor nem fogja külön kérni az orvosnál, hogy ugyan nézzék már meg, hogy kié volt?

Azt kellene elérni, hogy az orvosoknál is ez az ellenőrzés rutinná váljon.

2010. márc. 25. 12:49
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
csak az a baj, hogy senki nem ellenőrzi, ha átíratod a kutya adatait a következő űllatorvosnál. Nekem amikor beültették a chip-et a kutyámnak, még a tenyésztőjénél volt, az ő adatai voltak a chipen. Mikor elhoztam a kutyát és mentünk az első oltásra, átírattam a dokival az adatokat. Nem kért semmit, adásvételit vagy ilyesmi, szépen átvezette az adatokat. Azt senki nem nézi, honnan is nézné, hogy ha átíratod a kutya adatait, akkor miért teszed és hogy került hozzád a kutya az előző tulajtól. Nincs is mit kérni, mert ha nem pénzért adták át a kutyát, akkor nincs is szerződés róla...
2010. márc. 25. 14:05
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerződést akkor is írni kell, ha ingyen van.

Ha meg valki átíratja a lopott kutyát a saját nevére, annál jobb! Saját magával szúr ki, ugyanis Te tudod a saját kutyád chip számát, az állatorvosod gépében is benne van, bármikor le tudja kérdezni az adatokat és már meg is van, hogy hol kell keresni a kutyádat.

2010. márc. 25. 14:32
 15/23 anonim ***** válasza:
Hát persze, meg az új kutyát be kell jelenteni a jegyzőnél, meg a féreghajtás is kötelező meg stb. Szerinted hányan foglalkoznak ezzel? Mert alig. Ugyanannyian fognak foglalkozni a chippel is.
2010. márc. 25. 14:45
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha találok egy kutyát, első dolgom, hogy állatorvoshoz vigyem és leolvastassam a chipjét. Eddig egy kutyában sem találtam, fajtatisztákban sem. Pedig megkönnyítené a dolgomat.
2010. márc. 25. 15:22
 17/23 Akiteki ***** válasza:
Az állatorvosnak rendeletben előírt kötelessége megvizsgálni a kutyát, hogy van-e benne chip. Március 1-től pedig kötelező, egyelőre csak akkor ha valaki elad vagy elajándékoz kutyát, de több településen van már, hogy az összes kutyát kötelező chipezni, még azt is aki a lánc végén szenved.
2010. márc. 25. 15:57
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha március egytől kötelező, akkor magában a rendeletben miért van az, hogy bizonyos paragrafusok, köztük a chipről szóló is, csak 2010. július 1-jén lép hatályba?
2010. márc. 25. 16:01
 19/23 Akiteki ***** válasza:
Jó, a rendelet március 1, ez a rész meg június. De nem baj, ugye? Most nem veszem elő újra elolvasni.
2010. márc. 25. 17:49
 20/23 anonim ***** válasza:
Persze nem baj, csak aztán valaki hozzátesz meg elvesz, meg nem is látta de itt olvasta, van itt olyan is, aki szerint mától érvényes. És dettó ez a tartalomra is áll. Ahhoz is hozzátesznek, elvesznek, másképp értelmezik.
2010. márc. 25. 17:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!