El kéne altatni? :' (
Figyelt kérdés
Van egy 9 éves németjuhász keverék kutyánk. 3 hónapos kora óta van nálunk. Az a baj vele, hogy mindigis harapós természete volt. Amíg fiatal volt nem bántott senkit csak voltak olyanok mikor láttuk, hogy neki ugrana valakinek, morgott meg ilyenek, de nem ránk hanem távolabbi rokonokra. Kb. 6 éves volt mikor kiszökött próbáltam felemelni, hogy visszahozzam (előtte is volt ilyen) és akkor először kicsit megkapta a kezem. Azóta több embert is megharapott köztük a nővéremet. Mindig be kell zárni, ha valaki jön. Most az egyik lábára sántít el akartuk vinni orvoshoz, de nem lehet betenni a kocsiba, mert ha megemelnénk már morog (és akkor ugye harap). Szegény beteg is meg fél tőle mind a két tesóm meg folyton ide oda kell őt zárogatni. Hülyeség így tartani a kutyát? Ha meglát csóválja a farkát meg örül nekem és a szívem szakad meg, ha arra gondolok, hogy elaltatni, de egyszerűen ez a helyzet így nem maradhat. Hasonló helyzetben ti mit tennétek?2015. dec. 30. 11:51
11/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, aki normális választ írt. Tudjátok én ezt a kutyát 9 évesen kaptam (okosabbak kiszámolhatják, hogy most mennyi vagyok). Mamám hozta egy bácsitól akinek volt 8-10 ilyen kiskutyája és nagyon rossz körülmények között tartotta őket. Nyilván innen ered a viselkedés problémája. Első napokban ki se bújt a kisházából és gyakran magaalá húzza a farkát. Szüleim nem nevelték, ők nem is akartak kutyát. Én tök jókat játszottam vele akkoriban szóval nem tűnt veszélyesnek ránk. 7 évig nem volt vele olyan nagy gond. Kb egy éve gondolom a kora miatt is ilyen nagyon rossz természetű lett. Suli és munka mellett állandó idő és pénzhiánnyal küzdök. Menhelyen is csak elaltatnák, odaadni meg nincs kinek. Nem vagyok kutyagyilkos csak a családom épsége az első. Ezt szerintem meg lehet érteni.
2015. dec. 30. 16:12
12/12 bollocks válasza:
Nem, a viselkedési problémája a foglalkozás teljes hiánya miatt van. Illatos úti kutyám van, amikor kikerült onnan, minden kutyát szét akart tépni nemre és korra való tekintet nélkül. Két év alatt sikerült elérni, hogy mindenkivel jól kijön. Ha foglalkoztok a kutyával, akkor a kölyökkori rossz körülményeket pár hét alatt elfelejtette volna. De ti erre magasról tettetek. És elhiszem, hogy gyerek voltál, de akkor meg a szüleid voltak az idióták, hogy nem mondtak nemet a kutyára. Mentegetheted magad (teszem azt, részben jogosan), de ti ba-sztátok el a kutyát, és gerinctelennek tartom, hogy most meg meg akartok tőle szabadulni. Inkább adtátok volna le a menhelyen, akkor talán találnak neki normális gazdát (de ha elaltatják, az sem rosszabb, mint a jelenlegi helyzete). Kutyát tartani NEM kötelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!