Német juhász kanom nem törzskönyves, akkor nem is tekintik fajtisztának?
ma 17:05
Nos...nemrég még az nj-nél, ha MEOEs tk volt az apa és az anyakutyának, az ETSZ csak akkor adott törzskönyvet a kölyköknek, ha mindkét szülőt regisztráltatták náluk. Vért vettek DNS-re . Fizetni kellett a DNS tárolásáért.Holott a MEOESZnél már volt egy DNS vizsgálat . A fedjegy, miegymás árát most nem fogom neked felsorolni. Viszont a kölyköknek pl plusz költség volt a fültetoválás is.
Nagyon sok HNJk-s tenyésztő nem lépett be az ETSZ-be. De sokan hoztak le almokat. És igen...tk nélkül árulták őket. Mert ez a fajtajellegű keverékezés nem a valódi tenyésztők szójárása. A szülők papír nélkül is olyan minőségű kölyköket hoztak, mint amikor kaptak papírt. Aki pedig kedvtelésből akart kutyát, megvette. Mert hivatalos tk nélkül is utána tudott nézni a felmenőknek akár az ükszülőkig. És a tenyésztő olyan kutyákat használt, amelyekkel előtte pl tenyésztett, papírokkal.
Most jönne az, hogy akkor bármelyik kutya lehetett volna bármelyik szülő. Hát a törzskönyves kutyáknál sem tuti mindig az az apa pl, aki a papíron szerepel.Vagy simán bekerül az alomba egy másik kutya kölyke. Van bőven lehetőség. Ez már csak így megy. Mert a tenyésztők sem mind a tökéletesség mintaképei.
Egyedül az nj-nél van DNS levéve és vizsgálva pár éve.
Ha fajtiszta, akkor fajtiszta!
ha tényleg fajtiszta a kutyusod, akkor, ha csak nem akarsz vele valamit csinálni, akor szerintem inkább légy büszke a barátodra!
De ha zavar,tényleg jobb lenne törzskönyvezni,hátha valami baj lenne.
Időpont tegnap 22:47
Szakadj már el a fajtatiszta, meg nem fajtatiszta kifejezéstől.
Kutyád van. Aki ránéz, nem fogja megkérdezni, milyen fajta.
Aki pedig jön a törzskönyvvel, annak ha ennyire bele vagy szorulva a fajtatisztaságba, akkor mondd azt, igen, van törzskönyve. Probléma megoldva.
Nekem is Németjuhászom van, csak törzskönyvezett. Németországban vettük egy elég jó kennelből(Mielőtt bárki kezdené nem vágtak át, perfektül beszélek németül, a párom is, és ismertük őket!!), a fekete fekete rajta, a vörös az vörös, magasabbis mint az itteniek, idegrendszere is megfelelő, barátságos, de őrzővédő, nekem se volt szükségem törzskönyvre, azért megvan(párom erősködött). Szerinted aki meglátja a gyönyörű Németjuhász kislányt az azt kérdezi egyből hogy törzskönyvezett -e, nem nem kérdezi senki mert látszik rajta hogy fajtatiszta, főleg nem fog odajönni egy pincsis hogy az e vagy sem. Ja és egyébként Neked arra kellett hogy dicsekedj vele? És miután te megosztottad így én is.
25/N
Ha a kutyának nincs törzskönyve, az nem minősül fajtatisztának, hiába néz ki úgy, és hiába törzskönyvesek a szülei. Attól még a törzskönyvnélküli kutya FAJTAJELLEGŰ KEVERÉK!
Ha van törzskönyve, akkor meg FAJTATISZTA. Nem olyan bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!