Német juhász kanom nem törzskönyves, akkor nem is tekintik fajtisztának?
De. Fajtiszta, mivel kutya.
Ja, hogy te fajTAtisztára gondolsz.
Nem, nem az. Törzskönyv nélkül fajtajellegű keveréknek számít, de ezt az átlagember nem fogja neked megmondani. Ha részletesebben belefolysz a beszélgetésbe, nyugodtan mondd el így, ahogy leírtad. Ettől még nem kevesebb a kutyád, és ugyanolyan gyönyörű, mintha ott lenne az a papír. Csak épp hivatalosan nem számít fajtatisztának.
2-es vagyok.
Tudtommal a rendőrségnél nem is nagyon vannak tk-s kutyák.
A fenét érdekli , hogy fajtatiszta, vagy nem az. Soha, senki nem úgy várja a válaszod arra a kérdésre, hogy milyen fajta a kutyád?- fajtatiszta német juhász.
Simán azt mondja az ember, német juhász.
Ez a fajtatisztaság kezd tipikus magyar formába elmenni.
Nem egy fotót tudnék ide feltenni, ahol fajtatiszta, tehát komoly törzskönyves nj-k vannak, de az utcán, ha találkozol velük, igen elgondolkodnál, mifélék is lehetnek?
Te tudod, hol született a kutyád. A többivel meg mi a fenének foglalkozol?
"Akkor én már nem dicsekedhetem a gyönyörű vörös ivartalanítót kanommal"
Hogy te milyen felszínes vagy... Mert egy keverék kutyával nem lehet dicsekedni? Annyira tipikus, azt se tudod mi a különbség a faj meg a fajta között, de azért hű nehogy már keverék legyen, mintha az nem is lenne kutya.
Amúgy olyan nincsen, hogy kérsz vagy nem kérsz törzskönyvet, mert az JÁR a kiskutyához, mint a mosógéphez a garanciapapír vagy az autóhoz a forgalmi. Úgyhogy nem kell aggódnod, a kutyád épp annyira "fajtiszta", mint amennyire egy piacról vett, papír nélküli Ferrari is eredeti.
Akuminak meg teljesen igaza van, nem azzal kéne dicsekedned ahogy a kutyád kibújt az anyjából, hanem azzal, ami a te munkád volt vele.
Olyan ez, mintha azt mondanám, hogy én amerikai vagyok, de ha egyszer nincs állampolgárságom, nem tudom semmivel sem igazolni ezt. Vagyis hivatalosan nem vagyok amerikai. A kutyáknál ugyan ez a helyzet, ha nincs hivatalos irat arról, hogy német juhászod van, akkor a kutyád csupán fajta jellegű keveréknek számít.
Ettől még lehetsz, sőt, legyél is rá büszke! A törzskönyvnek a tenyésztésben, munkában van jelentősége. Sok sportban csak tk-es kutyák vehetnek részt, számomra, a saját kutyáimnál ezért fontos a papír, illetve azért, hogy tudjam, valóban egészséges kutyám van. Tk nélküli kutyánál nem lehetek biztos benne, hogy valóban azok a szülők, akiket mond a tenyésztő/szaporító. Csak egy ember szavára azért nem adok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!