Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan neveljek stafit? Van...

Hogyan neveljek stafit? Van egy stafim es szeretnem ugynevelni hogyne forduljon ellenem hogy neveljem?

Figyelt kérdés
2015. dec. 15. 08:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
24%
A stafik kifejezetten emberbarát kutyák, gyerekekkel is nagyon jól elvannak, nekem is az van, bármit megtehetnek vele a gyerekeim, zokszó nélkül tűri, sőt örül neki. Nevelésénél ugyanazt csináltam mint minden kutyával szokás, játszok vele, megetetem, ha rosszat csinál megszidom. Nem tud különleges trükköket, csak őrzi a házat, de nekem ez így teljesen jó. Más kutyáknak viszont nekimegy, ezért nem engedem más kutyák közelébe, meg van oldva a probléma:-)
2015. dec. 15. 10:07
 12/23 A kérdező kommentje:
Szabolcsban
2015. dec. 15. 10:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ide válaszolok, mert nem egy privát téma:

Nincs "olyan nevelés". A nevelés nem egy tárgy, meg nem egy módszer, hanem egy folyamat. A kutyát nevelni kell, pont. De ahhoz tudni kell, hogyan csináld, ami nem egy két szóban összefoglalható téma. Ha most nem értesz hozzá, akkor meg kell tanulni. Olvass Cesar Millan könyveket, meg minden kutyás könyvet, ami a kezed ügyébe kerül, meg vidd el egy normális kutyaiskolába, ahol segítenek, és ennyi.

2015. dec. 15. 10:14
 14/23 anonim ***** válasza:

"A 7es kutya sulival beszeltem az monta nekem "

Melyik "iskola" az, ahol ilyen tanácsokat osztanak?

2015. dec. 15. 11:18
 15/23 anonim ***** válasza:

Sétálj vele sokat, tanítsd, dolgozz vele és hozz az életébe szabályokat, amiket következetesen be is tartasz. Egyszóval tölts vele minden nap a lehető legtöbb minőségi időt.

Ami talán a legfontosabb: munkára tenyésztették ki a fajtát, dolgozni kell vele! Szinte mindegy milyen sport vagy munka ez, a lényeg, hogy legyen valami! Az nem véletlen, hogy azok a kutyák a legnormálisabbak, legkontrollálhatóbbak, akikkel dolgozik a gazdájuk.

2015. dec. 15. 12:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Egyetlenegy kutya, még a staffi sem azzal a céllal születik, hogy én most embert fogok ölni. Minden nevelés kérdése, bár előbb kellett volna tájékozódnod, aztán magadhoz venned.

Annak idején 2 évig könyörögtem az első kutyámért, addig elolvastam minden utamba kerülő szakirodalmat/netes cikket stb.

Kutyaiskola mindenképp ajánlott. Nem csak a kutyát tanítják meg viselkedni, hanem téged is, hogy hogyan viszonyulj a kutyádhoz.

2015. dec. 15. 12:30
 17/23 anonim ***** válasza:
26%

Nekem kan pit keverékem van.

Ő pont fordítva működik, mint az elméleted.

Annyira véd engem, hogy mindent "ki akar csinálni" körülöttem.

Azért tényleg utánaolvashattál volna, mielőtt kutyát veszel/szerzel.

És tényleg vannak hülye kutyasulik, nekem pl azt tanácsolták arra, hogy nagyon húz, hogy vegyek kiengedhetős pórázt...

Hogy neveld? Szeresd nagyon, de legyél nagyon következetes!

2015. dec. 15. 15:05
 18/23 anonim ***** válasza:

"Ő pont fordítva működik, mint az elméleted.

Annyira véd engem, hogy mindent "ki akar csinálni" körülöttem. "

Ennyien megtámadnak? Vagy valójában nem véd, merthogy nincs mitől, csak kisajátít magának?

2015. dec. 15. 15:19
 19/23 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

Édes jó istenem, na ezért van ennyi bull típusú támadás és ezért utálják őket a legtöbben!

Mert 0 TUDÁSSAL veszik meg óccsóóóóóóóóért a szapitól és tartják kerti díszként...

Kérdező: ha a kutyákról halvány lila fingod nincs, miért pont staffivel kezdtél???????????

Ez a kutyák közt fegyvernek minősül!!!!!!!

Azonnal kutyaovi-kutyasuli és MINDENT olvass kutya témában...

Remélem még kölyök, s nem vagy elkésve

2015. dec. 15. 15:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Miért fordulna ellened? Bocsi, te félsz a saját kutyádtól? Miért stafit vettél akkor? Menő?

Legyél következetes vele. Mozgasd le, rengeteg energiája van. Szeresd nagyon, és visszakapod. És, ha nem mondták volna még: legyél vele következetes.

Amúgy egy tündér kutya.

2015. dec. 15. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!