Miért pisil be a szobatiszta szuka és kan kutyám éjszaka? Mit tegyek, hogy ne forduljon elő többet?
Mennyi idősek a kutyusok? Nekem is családi házban van benti kutyusom, kb. 1-1,5 éves koráig még előfordult, hogy hajnalban ki kellett mennie. Mondjuk ő jelzett...
Most úgy van, hogy késő este 9 körül kiengedem és reggel kb. fél 7-ig bírja, sőt hétvégén van, hogy velünk együtt kel 8-9-kor. Próbáld meg minél később mielőtt lefekszel kiküldeni őket, reggel pedig korán. Ha nagyobbak, akkor ki kellene bírniuk az éjszakát.
Nah akkor van egy nagy félreértés :D Az a kutya aki bepisil nem szobatiszta :)
Figyelj oda a rendszerességre. Próbáld meg őket még kivinni a kertbe mielőtt lefekszel egy ucsó pisi re.
Na ez érdekes. A szobatisztaságnak már rég ki kellett volna alakulnia, sőt nekik maguknak is van egyfajta igényük a tisztaságra, én úgy látom. Fűtött kutyaól vagy kamra, mert gondolom nem kellemes már minden reggel felmosással kezdeni...
Az enyém 4 éves, állandó kinti, viszont most hogy hidegebbek vannak behozom, ráadásul a hálószobámba. Van hogy este 8-tól bent van, reggel 5-ig, és soha nem pisilt még be. Kb. kétszer fordult elő hogy odajött és puszikkal felkeltett hogy eresszem ki, egyébként végigalussza.
Lefekvés előtt, illetve ébredés után az első dolgod legyen sétáltatni!!
Én is így csinálom, bár az én kutyám kölyök, és éjszakára kutyapelenkája van.
Reggel egy megszokott időben adj neki enni, utána nincs nasi! Kiengedem, napközben kijár, ott pisi/kaki.
Este 6-ig előtte hagyom a vizet, utána elveszem, reggelig nem fog kiszáradni.
Utolsó pisi 9-10 körül, utána mivel a hólyag üres, és nincs ami ürüljön, nem lesz pisi.
Évek óta így csinálom. Mind a 4 kutyámnál működött az első pillanattól kezdve, tulajdonképpen ezzel a biológiáját szabályozod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!