Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Probléma az állattal?

Probléma az állattal?

Figyelt kérdés

Nemrég került a családba egy fél éves szuka, de van egy pár probléma vele. Remélem tudtok 1-2 hasznos tanácsot adni. :)

1. Azt már tudja, ha pisilni/kakilni akar, akkor nyüszítenie kell a bejárati ajtó előtt. Ezt meg is teszi, viszont akárhányszor leviszem, soha semmit sem csinál. Tegnap éjjel több, mint 1 órát voltam lent vele, még futtattam is, de csak a füvet zabálta. Amikor feljöttem vele (panellakás) odacsinált az ajtó elé, mindkettőt egyszerre...

2. Sokszor lefekszik és elterül előttem. Én elkezdem simogatni, dögönyözni, erre félig-meddig csukott szemmel nagy sóhajtásokkal reagál. Néha közben még "ki is húzza magát", mint a macska. Ez azt jelenti, hogy örül neki, vagy csak "tűri" az egészet?

2012. nov. 14. 10:24
 1/4 anonim ***** válasza:
1. Szerintem az lehet a gond, hogy nincs levezetve a fölös energiája, mind agyi, mind testi szinten és unatkozik. Hogy zajlik egy nap a kutyával? Hányszor van sétáltatva? Megszokta már a lakást? Etetés?
2012. nov. 14. 10:29
 2/4 anonim ***** válasza:

2. Igen, szereti, ha simogatod.

1. Rendszeresen kell etetni, azonos időben, levinni is ugyanakkor, és akkor beáll egy menetrend szerint az emésztése. A séták hosszabbak legyenek, ne ugyanoda menjetek, hanem, amikor lehet, másik irányba vagy távolabb. Az új ingerek is ürítésre sarkallják a kutyát. Amúgy fél éves, ha nem volt következetesen szobatisztaságra nevelve, előfordulhat még gond vele.

2012. nov. 14. 10:35
 3/4 anonim válasza:

Azt olvastam valahol, hogy akkor végzi el a dolgát a kutya, ha biztonságban érzi magát, keress olyan füves helyet, ahol nem jönnek-mennek közvetlen közel autók, biciklisek, gyalogosok.

Ha leviszed és pisil vagy kakil, nagyon dicsérd meg (simogasd, jutifalat, bármi aminek örül). Ha viszont, a lakásban végzi el a dolgát, akkor dorgáld meg érte, és zsörtölődve takarítsd fel, de a dorgálás, akkor hat igazán, ha rajtakapod.

Így előbb-utóbb megtanulja, hogy lent jó, fent nem.

A fűevés attól, lehet, hogy ég a gyomra, az enyémnek legalábbis attól volt, mióta alacsonyabb fehérjetartalmú tápot kap, jóval kevesebbszer fordul elő nála. ezen segíthetsz, ha adsz neki kutyakekszet, az felszívja a gyomorsavat, én a Fressnapfban szoktam venni kimérősből a közepes méretű csont formájút.

2012. nov. 14. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:
A második kérdésedhez írnám, hogy ne akkor simizd, ha odamegy hozzád, hanem amikor te akarod, és akkor fejezd be, amikor te akarod. Még nem annyira stabil a viszonyotok, hogy ő döntse el, hogy mikor szeretne simit.
2012. nov. 14. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!