Probléma az állattal?
Nemrég került a családba egy fél éves szuka, de van egy pár probléma vele. Remélem tudtok 1-2 hasznos tanácsot adni. :)
1. Azt már tudja, ha pisilni/kakilni akar, akkor nyüszítenie kell a bejárati ajtó előtt. Ezt meg is teszi, viszont akárhányszor leviszem, soha semmit sem csinál. Tegnap éjjel több, mint 1 órát voltam lent vele, még futtattam is, de csak a füvet zabálta. Amikor feljöttem vele (panellakás) odacsinált az ajtó elé, mindkettőt egyszerre...
2. Sokszor lefekszik és elterül előttem. Én elkezdem simogatni, dögönyözni, erre félig-meddig csukott szemmel nagy sóhajtásokkal reagál. Néha közben még "ki is húzza magát", mint a macska. Ez azt jelenti, hogy örül neki, vagy csak "tűri" az egészet?
2. Igen, szereti, ha simogatod.
1. Rendszeresen kell etetni, azonos időben, levinni is ugyanakkor, és akkor beáll egy menetrend szerint az emésztése. A séták hosszabbak legyenek, ne ugyanoda menjetek, hanem, amikor lehet, másik irányba vagy távolabb. Az új ingerek is ürítésre sarkallják a kutyát. Amúgy fél éves, ha nem volt következetesen szobatisztaságra nevelve, előfordulhat még gond vele.
Azt olvastam valahol, hogy akkor végzi el a dolgát a kutya, ha biztonságban érzi magát, keress olyan füves helyet, ahol nem jönnek-mennek közvetlen közel autók, biciklisek, gyalogosok.
Ha leviszed és pisil vagy kakil, nagyon dicsérd meg (simogasd, jutifalat, bármi aminek örül). Ha viszont, a lakásban végzi el a dolgát, akkor dorgáld meg érte, és zsörtölődve takarítsd fel, de a dorgálás, akkor hat igazán, ha rajtakapod.
Így előbb-utóbb megtanulja, hogy lent jó, fent nem.
A fűevés attól, lehet, hogy ég a gyomra, az enyémnek legalábbis attól volt, mióta alacsonyabb fehérjetartalmú tápot kap, jóval kevesebbszer fordul elő nála. ezen segíthetsz, ha adsz neki kutyakekszet, az felszívja a gyomorsavat, én a Fressnapfban szoktam venni kimérősből a közepes méretű csont formájút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!