Tehetek valamit, hogy többé ne forduljon ez elő?
Ma ellopták a kutyámat az udvarról...Mivel pont ma cseréltek zárt a kapun, ezért nem volt bezárva, vártuk, hogy mindenki haza érjen, elvegye a kulcsát, aztán holnaptól záródik megint.
Délután hallottam, hogy valakik a kutyával beszélgetnek, de gondoltam a szomszédokhoz jöttek vendégek, nem futottam egyből...Aztán hirtelen csend lett, kimentem az udvarra és a kutya sehol nem volt...Ellopták. Szerencsére elszabadult és többé nem tudták befogni, akik kivitték a kapun. Fél óra keresgélés után, jóakaratú segítőkész embereknek hála megtaláltam és hazajöttünk.
Tudom, hogy be kellett volna zárnom a kaput, de nem csak én lakom itt így, ez van. Hasonló sem fordult elő soha.
Labrador Reriewer kutyusról van szó, lehet neki tanítani, valamit, ami véd az ilyen lopások ellen? :(
Barátságos, tipikus mindenkit szerető játékos másfél éves kutyus.
Figyeltem rá...hallottam, hogy beszélnek hozzá, de szoktak a kerítés másik feléről gyerekek, idősek hozzászólni, nagyon szép, megértem :)
Csak egyszer igen nagy csend lett, akkor már futottam is, de a tolvajok már nem voltak sehol...
A kapu máskor mindig zárva van.
Ételt csak akkor eszik, ha mondjuk neki, hogy "Ehetsz".
Az ivartalanítás viszont nem látszik a kutyán... Én is a harapós kutya táblára szavazok, mellé olyan kerítéssel, amit nem túlságosan látni be (de mondjuk a kutyának van egy nyíllás, hogy kilásson). És mindig zárjátok az ajtót, mert könnyen lehet, hogy újra megpróbálják.
A kutyának sajnos nem lehet megtanítani, hogy ne bízzon, ha egyszer olyan a természete.
Még nincs ivartalanítva, chippet jövő héten kap, de az nem véd meg a lopástól :(
Annyira megijedtem a tegnap....:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!