Westie kutyusomnak összecsomósodott a szőre:S Melyik lenne jobb?
Semmiképpen ne fürdesd meg kócosan. Az olyan lenne, mintha egy birkát fürdetnél. A csomósan fürdetésnek a végeredménye a "tiszta élő gyapjú", abból csak az olló a menekvés.
Az a helyes, ha kifésülöd fürdetés előtt.
Sokan nyírják a Westiket. Ha nem akarod a fésüléssel kínozni, akkor nyírd meg. Mivel jön a tavasz nem is ártasz neki komolyan vele.
Ha nincs kézügyességed, vagy félsz a fésüléstől/nyírástól, akkor inkább vidd kutyakozmetikába. A szakemberek fájdalom okozása nélkül is meg tudják oldani a problémádat. Rendes helyre vidd, és a jövőben gondozd sűrűbben és alaposabban. :)
Mondjuk ha 1 héten 2-3x-or nem fogod fésülni akkor mindig ennyi gond lessz a szőrével. En húsvét elején és nyáron szokom a westiem fodrászhoz vinni.
1. vidd el kozmetikumoshoz
2. kérd meg h nyírja le
3. miután lenyírta ajánlom hogy fürdesd meg
4. SZEREZZ BE EGY KEFÉT !!!
1.járunk kozmetikushoz
2.van kefénk
3.szoktuk fésülni,csakhogy kintit kuty így télen nemannyira szoktuk..meg minden..
4.Nem állok úgy anyagilag..
Az a baj hogy nagyon így filces neki..és hát mitne mondjak fájdalmas,és a végén már minden baja van :s Azért gondoltam vizesen..de akkor ne..
"Kedves" kérdező!
A westie bizony drága kutya (bár gondolom ti szaporítótól vettétek, ha simán kicsapjátok az udvarra. Én 75.000 ért vettem, és hidd el, hogy meg se fordul a fejembe, hogy kirakjam.Persze a lustaság nagy úr...).
A kozmetikus is drága, de ha normális helyről lenne a kutya,akkor tudnotok kéne, hogy TILOS fürdetni, és 2-3 havonta kozmetikushoz kell vinni.
A fésülés meg alap, még télen is.
Ha meg nem állsz úgy,akkor vegyél egy ezresért egy trimmelőkést, és tanulj meg trimmelni.(én is ezt csinálom, csak nem anyagi okok miatt)
A többi roppant értelmes válaszadónak meg üzenem, hogy a westiket nem szokás nyírni, hanem trimmelni, mert a nyírással elpuhul a szőre, csakúgy mint a fürdetéstől,és akkor lesz egy ilyen elgyötört, mellőzött kócbabád, akire a kedves "gazdi" annyi időt se fordít, hogy kifésülje. (bele se gondolok, hogy a kutya mivel van etetve, és mennyit van vele foglalkozva)
Kedves utolsó..
Elmondanám,hogy a kiállítási kutyákat szokták trimmelni...kutyakozmetikusunk már csak tudja..eléggé sok jó helyezést ért el(mellesleg)..Nyugodtan lehet kint tatrani,azt is elmodták..Nagyon is jól van tartva a kutya,köszöni szépen..Lehet nyírni,a kozmetikus mindíg nyírja,már említettem miért..
Inkább ne nagyon okoskodj..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!