Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért hiszik az emberek azt,...

Miért hiszik az emberek azt, hogy a kutya csak kertben tartható és lakásban nem?

Figyelt kérdés
Szerintem lakásban is lehet kutyát tartani akár nagy testűt is megfelelő mozgatással. Szerintetek?
2010. márc. 20. 22:34
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Egy normális, a rangsorba a helyét tudó kutya, ha nincsen otthon a gazda, alszik. A mozgásigény kielégíthető napi 1-3 óra intenzív mozgatással. Az a kutya, amelyik rombol és bevécézik, ha egyedül van otthon, szeparációs stresszben szenved, ami csakis és kizárólag a gazdi hibája. Az elkényeztetett kutyák szokása, akik azt hiszik magukról, ők a főnökök, nem pedig az ember. A kutya pedig szobatisztaságra nevelhető, és ösztönösen nem végzi a dolgát ott, ahol alszik. De nyilván te nem értesz a kutyákhoz, azért állítasz ilyen baromságot. Lepontozhatsz.
2010. márc. 20. 22:53
 12/26 anonim ***** válasza:
62%
Engem is nyugodtan lelehet majd pontozni, de én is amellett vagyok, hogy bent is nyugodtan tartható kutya. Nagy testű moszkvai őrkutyám van, és elég szélhámos, és játékos. Viszont ha nem vagyunk itthon alszik, majd csak mikor hazaérünk akkor tápászkodik fel. Miután felébredt viszont nem lehet leállítani, folyton játszik, és bújik. Majd ha elmegyünk megint megy aludni. Úgyhogy a nagy kertel nem megyünk sokra, ha csak alszik, ha meg otthon vagyunk, akkor simán eltudom vinni sétálni, játszani.
2010. márc. 20. 23:03
 13/26 anonim ***** válasza:
36%

Miért lett divat azt hinni hogy a kint (esetleg kennelben lakó) kutya csakis neveletlen, antiszociális vadállat, aki sosem lépett még ki a kertkapun, aki csak házőrzésre van, és rossz a kapcsolata a gazdával, és unatkozik és fázik és nem családtag csak azért mert nem egy ágyban alszik a gazdával?

Szerintem manapság már inkább ez a helyzet és nem az amit te írtál.

2010. márc. 20. 23:16
 14/26 anonim ***** válasza:
62%
Ez fajtától is függ, egyes fajták jobban érzik kint magukat, míg mások egyenesen szeretik a luxust. Attól is függ, hogy mekkora a mozgásigényük, egy Bulldog jól érzi magát lakásban is ha naponta sétálhat 3szor legalább, míg egy német juhász pl nem biztos, hogy olyan jól érezné magát bent.Nem hiszem, hogy el kéne venni azoknak a kedvét a kutyatartástól akik nem kertes házban laknak, ne legyünk se rosszindulatúak se sznobok. Egy pincsi vagy egy mopsz mért ne érezné jól magát egy szép lakásban? Én még nem is láttam pincsit udvaron megkötve... Szóval a lényeg, egyes kutyák tarthatóak lakásban, míg mások nem.
2010. márc. 21. 00:00
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
Nos, én nem tartanék nagytestű kutyát lakásban, mert díszmadár tenyésztő vagyok, és napközben dolgozom hétköznap, és nem szívesen hagynám felügyelet nélkül a csapatot, amíg az eb nem tanulja meg, hogy a madarakkal jóban kell lenni, és vigyázni kell rájuk, de piszkálni, kalitkát borogatni nem szabad, a madarak helye adott, a kutyát el kéne tőlük zárni, amit egy kisebb termetű még méreteiből adódóan elvisel, de egy nagynak nem biztos, hogy kényelmes (még akkor se, ha aludna).
2010. márc. 21. 00:15
 16/26 anonim ***** válasza:
59%
A nagy mozgásigényű kutya, sem rohangál ész nélkül egész nap. Az enyémek is mellettem vannak szivesebben,ha bennt vagyok (dobi).
2010. márc. 21. 08:35
 17/26 anonim ***** válasza:
60%
Ugyanazt tudom írni, amit már sokan: a kutya sem a lakásban, sem a kertben nem rohangászik egyedül! Úgyhogy tök mindegy, hogy mekkora helyen van. Amerikában az a normális és elfogadott, hogy ha a gazda nincs otthon, a kutyát a lakáson belül is bezárják a ketrecébe, ami kb. akkora, mint a kutya. Ugyanez kint is, kennelben tartják a kutyát és csak akkor jön ki onnan, ha a gazdi hazaért. Akkor most számít valamit az, hogy mekkora a terület, ahová be van zárva, ha a gazda nincs otthon? Hát nem. Az a lényeg, hogy a nap 24 órájából mennyit foglalkozunk aktívan a kutyával. A többi időben meg egy jólnevelt kutya a helyén fekszik és nézelődik. Szerintem csak a neveletlen, nem foglalkooztatott kutyák rohangálnak össze-vissza a gazda nélkül.
2010. márc. 21. 09:11
 18/26 anonim ***** válasza:
27%

23:16-nak igaza van.

Utolsó, tévedsz. Ha ugyanis van másik kutya a szomszédban, esetleg csirke, szívesen rohan a kutya a kerítés mellett. Vannak kutyák akik szeretik megkergetni a földre szálló rigókat, galambokat, és akkor is csinálják, amikor nincs otthon a gazdájuk. Mellesleg sokkal tovább élnek, mint azok amik egész nap egy lakásban szomorkodnak.

A kutya kintre való! Punktum!

2010. márc. 21. 09:38
 19/26 anonim ***** válasza:
33%
És senki sem mondta, hogy egy kinti kutya mindenképpen antiszociális vadállat, mert a kintivel is lehet ugyanúgy foglalkozni. Ugyanakkor azt sem mondtam, hogy az enyémek benti kutyák lévén az ágyamban aludnának. Attól mert bent vannak a lakásban, megvan a maga helyük, az ágyam számukra tabu.
2010. márc. 21. 09:58
 20/26 anonim ***** válasza:
66%

NA beszálok a lepontozásba (:

A kutyám egy 2 éves beagle,kertes házban lakunk.

Van ajtó,ha nem vagyunk itthon is bejöhet a házba,nem csinál semmit idebent.

És mikor mi nem vagyunk itthon egész nap a kertben van és a galambokat kergeti meg a madarakat meg átjön a szomszéd kutyus játszik vele.Utána pihen.

Majd a cicánkal is játszik ez mind mikor nem vagyunk itthon bese megy a házba csak néha megnézzni van.-e itthon valaki.Utána hazajövök sétálunk/játszunk és bemegyünk a házba,és a kuty húzz a nadrágom,hogy mennyek ki vele az udvarra játszani.Jobb neki ott mint bent.

Ezzel nem lehet vitatkozni vagyis lehet,de hülyeség.

Nem mondom,hogy a kutya kintre való de azt se ,hogy bentre.

Nállunk a kutya döntött az igazság megvan.

Most egy kinti kutya is ugyan annyit megy sétálni.

Nem hiszem,hogy menőzni kéne azzal,hogy napi 3-4.szer mentek sétálni,teljesen fölösleges ezt hangoztatni.

Most én is írjam,hogy iskola előtt 7 helyett,félhatkor kelek és megyünk 1 órát sétálni reggel meg,hogy iskola után 2-4.ig sétálunk.ez már 3 óra séta.És este pedig futattom,ugy 1 órát attól függ mennyit kell tanulni meg,hogy van edzsés???!!!

Szerintem ez magántól függ,hogy ki-hogy sétáltata a kutyáját.

2010. márc. 21. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!