Tartható lakásban kutya?
Igen.
Indoklás: a kutyám boldog és kiegyensúlyozott.
Általánosságban kérdeztem....nem a menhelyi kutyákra gondoltam,mert azt nem lehet összehasonlítani.
Nagyon sok választ olvastam itt,hogy kutya nem való lakásba,sőt már én is megkaptam ezt egy párszor.2 kutyával osztom meg a lakásom/életem.
Ezek szerint Neked is van lakásban kutya. Akkor mi a gond?
Sokkal jobban érzik magukat a gazdi közelében, mint kicsapva a kertbe és nem jöhetnek be. Más kérdés, hogy a lakásban kutyát tartani egy életforma váltást jelent. Be kell iktatnod a napirendbe a kutyával való állandó foglalkozást legalább napi 4-5 órában.
Nekem óriástestű kutyám van (igaz kölyök még), sokan megkérdezik, hogy mekkora lesz? Mikor mondom, hogy 60-70 kg körüli, mindenki elképed, hogy ekkora kutyát lakásba??? Mondom igen, persze. Attól, hogy óriástestű, még nem jelenti azt, hogy a mozgásigénye is óriási lenne és különben is, ha én biztosítom neki a megfelelő mennyiségű mozgást és agyilag is lefárasztom, akkor miért ne lenne jó neki? Amúgy mindenki rácsodálkozik, amikor elmesélem, hogy a házunkban lakó yorkival csak rója a köröket a gazdi (egyidősek a kutyusaink), addig mi lemegyünk, pisi-kaki, rövid séta, pici szaladgálás és vagy megindul felfele, vagy nekiáll botot rágni.
A kedvencem egyébként az volt, amikor a barátnőm (családi házban laknak, nekik is óriás fajta kutyusuk van), elkezdte mondani, hogy kínzás lesz a kutyának, ha odavesszük magunkhoz a panelba. Kérdeztem, hogy miért is? Talán a ti kutyátoknak jobb, aki egész nap egy 10 m2-es kennelbe be van zárva és estére engeditek ki szaladgálni? Szerencsétlennek semmi kapcsolata veletek. Akkor ennek a kutyának mennyivel jobb lesz, 50 m2-en lesz, nem 10 m2-en, és mi igazán foglalkozni fogunk vele, lesznek közös programok, magyarán családtagként van kezelve. Nem pedig a kert végébe van száműzve. (hozzáteszem a kutyájuk 1 évesen még nem tudott normálisan közlekedni pórázon, ilyen szinten nem foglalkoztak vele)...
Én is panelban kezdtem 2 huskyval. Nekünk csak jót tett a napi több órás kötelező séta esőben-fagyban-kánikulában.
Most, hogy már kertünk van, állandóan nyitva az ajtónk, a kutyák ki-be járhatnak. Mégis itt alszik mindenki a lábamnál, akkor mennek ki, ha én is megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!