Miért hiszik az emberek azt, hogy a kutya csak kertben tartható és lakásban nem?
Egyet értek 22:43-as!
Veled 22:45-ös nem! Szerinted az én kutyám a szőnyegre szarik?:) Elmondanám, hogy napi háromszor-négyszer viszem le a kutyámat nem kis időkre. Annyira lefárad a haver kutyusokkal, hogy itthon alszik mint a bunda!
Persze, hogy nem a méret határozza meg a mozgásigényt, de azt már igen, hogy ez a mozgásigény részben kielégíthető-e egy lakáson belül is a berendezés károsodása nélkül, vagy sem. Míg egy foxival simán tudsz hancúrozni a szobában is (az enyémnek pl. az a kedvenc játéka, hogy egy rongyot rángatok neki, aminek a másik végét ő rángatja a fogával), addig egy bernáthegyivel nehéz úgy játszani, hogy minden egyben maradjon.
Amúgy én azt tapasztaltam a saját kutyáimnál, hogy amíg egy kutya egyedül van, addig esze ágában sincs ugrálni. Szóval a kertben sem rohangál, legfeljebb ha elmegy a kerítés előtt egy másik kutya, netán odatéved egy macska. A kutya annyit mozog, amennyit te mozgatod sétával, játékkal. A miénk addig futkározott a kertben, amíg volt mellette másik kutyánk, és együtt játszottak.
A kutya nehezebben viseli a gyakori hömérséklet változást pl lakásból ki lakásba be.
Innen jön az hogy a környezethez való inkább..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!