Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik legyen?...

Szerintetek melyik legyen? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Régóta gondolkodtunk a szüleimmel azon, hogy kellene egy kutyus, és mivel most már csak 2 törpehörink van, így elhatároztuk hogy veszünk. Már csak azt nem tudjuk hogy milyet. Jelen pillanatban a westie és a yorkie között vacillálunk, szerintetek melyik kutya a jobb? Panelban lakunk, de a sétáltatás, és a kutyákkal való foglalkozás meg lenne oldva, mielőtt bárki beleszólna. :D
2010. márc. 20. 14:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
westie!!!!!
2010. márc. 20. 14:13
 2/17 anonim ***** válasza:
Esetleg menhelyi kutyusok nem érdekelnek?
2010. márc. 20. 14:19
 3/17 A kérdező kommentje:
De gondolkodtunk rajta, csak sajnos kisebb méretű kutyusokat ritkábban raknak menhelyre mint nagytestűeket, és a nagytestű az macerás lenne nekünk tartás szempontjából. Bár már láttam kisméretű menhelyi/ideiglenes gazdinál levő kutyust is
2010. márc. 20. 14:21
 4/17 anonim ***** válasza:
Yorki,hidd el nem bánod meg :)
2010. márc. 20. 14:29
 5/17 anonim válasza:

Én a yorkshire terriert ajánlom, nagyon tud szeretni :)

Nemtudom mennyire fontos nektek, de gyakorlatilag egyáltalán nem hullik a bundája, és a látszat ellenére elég masszív kutyus.

2010. márc. 20. 14:31
 6/17 anonim ***** válasza:

Először nézz szét menhelyeken, olyanra is lehetőség van, hogy megadod nekik a telefonszámod és ha neked való kutyát visznek be felhívnak.

Ha ez macerás, akkor a fajtamentőktől is befogadhatsz, ez legalább nem zsákbamacska.

2010. márc. 20. 14:34
 7/17 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy találsz a menhelyeken illetve állatvédőknél kistestű kutyust. Lehet nem fajtatiszták, de nagyon-nagyon tudnak szereti és megérdemelnek egy jobb életet! Neked is sokkal jobb lenne a lelkiismereted, ha segíthetsz egyen. Tényleg gondold meg! Nekem amúgy westiem van! Akaratos kis dögök, de imádnivalóak, bár szerintem ez minden kutyusról elmondható. Mind a két fajta amit írtál ápolást igényel, szőr szempontjából. 2 havonta kozmetika...

Én szurkolok!! :)

2010. márc. 20. 14:39
 8/17 A kérdező kommentje:
Ezek tök jó ötletek, igaz én írtam rosszul a kérdésbe mert ez az a 2 fajta amivel szemezünk +még nézelődtem már menhelyen is hogy kisméretű kutyus van-e mert igazából csak az a lényeg hogy kisméretű legyen a fajtája nem fontos:)
2010. márc. 20. 14:39
 9/17 A kérdező kommentje:
Igazatok van... Tényleg jobb ha egy menhelyről mentek ki kutyust és adok neki még egy esélyt :)
2010. márc. 20. 14:40
 10/17 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy így döntöttél, remélem találsz megfelelőt! Az a baj ezekkel a divatos fajtákkal, hogy nagyon túl vannak tenyésztve, nagyon sok a szaporító, akik olcsón adják őket, ebből következően nagy valószínűséggel ki lehet fogni ideggyenge vagy beteg kiskutyákat. Ahhoz, hogy ilyen divatos fajtáknál ki tudj egy normális, jó tenyésztőt választani, elég nagy tapasztalatra van szükség. A keverékek pedig ugyanolyan aranyosak és ragaszkodók és ki merem jelenteni, gyakran kevésbé hajlamosak a betegségekre, mint a fajtatiszták. A szervezetük ellenállóbb, szívósabb. Persze ez nem aranyszabály, de sok esetben elmondható.

Sok sikert a kereséshez és sok boldogságot a leendő kutyushoz!

2010. márc. 20. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!