Miért ciki, hogy fajtamentős kutyám van?
Mindig is egy németjuhász volt az álmom, de nem vágytam sem egy extrém pörgős munkakutyára, sem pedig egy peteges, majdnem tuti dp-s kiállításira. Elhoztam a fajtamentőktől egy átlagos energiaszintű, jófej kutyát panelba. A környékemen az a menő, hogy szaporítótól hoznak el "fajtiszta"ként emlegetett kutyákat, akiknek persze nincsen törzskönyve. Mikor megemlítem, hogy nem tudom és nem is zeretném szaporítani, mert fajtamentős, szűrések nélküli, stb, rögtön én vagyok a hülye p*csa, hogy nem vettem "fajtiszta" kutyát. Miért kell ebbe beleszólniuk az embereknek? Az én döntésem, az én életem.
Ez máshol is így van, vagy csak én fogtam ki ilyen hülye bagázst? :')
Nem ciki. Az a ciki, hogy ilyen sötétek az emberek. Sajnos ezzel nem tudsz mit tenni, eszet nem lehet adni, csak tanácsot...
Ne foglalkozz velük.
Egyszer én is megkaptam, hogy "használt" kutyám van, ráadásul minek fogadtunk be beteg kutyát...
Én büszke vagyok rá, hogy ő a mienk.
nem csak nálad vannak ilyen emberek.
beszélgettem egyszer egy ismerőssel,mikor meghallotta hogy örökbefogadott a kutyám,az első kérdése az volt hogy fizettem-e érte.mondom persze,10ezret.
teljesen fel volt háborodva(fiatal 20éves kiscsaj)merthogy a menhelyesek mit képzelnek magukról hogy ezért pénzt kérnek.
utánna elmondtam hogy azt a menhelyet fenn kell tartani,mert van vagy 100kutya(nem túlzok),azokat etetni/orvosi költségeket rendezni,telepen ha valami tönkremegy azt is meg kell csináltatni,dolgozókat fizetni stb...
nem értette meg!elkezdi hogy akkor se adna pénzt.mondom hogy őket nem fizeti senki meg,csak adományokból élnek.
és csak hőbörög-hőbörög-hőbörög.
na akkor én is kiakadtam,és felvilágosítottam.
mondtam neki hogy te 25ért vettél egy olyan kutyát,aminek az összes oltását te fizetted,az összes csontja látszódik olyan sovány,de közben a hasa fel van a férgektől puffadva,ja és az sem mellékes hogy 5hetesen hoztad el...
én 10ért olyan kutyát kaptam,ami oltott veszettség ellen,van kombináltja,ivartalanított,egy apró bőrbetegségre 3fajta gyógyszert kaptam ingyen,(és még egy bolhaírtó nyakörv is járt)
illetve ha bármi panaszom lenne(tényleg bármi,ezt a lelkemre kötötték),bátran fordulhatok a menhelyhez,addig te csak álmodozhatsz arról hogy akár csak a telefont felvegye neked a "kedves tenyésztő".
azt már csak mellékes hogy az elején benn lehetett a lakásban,de mivel mindig bekakilt,a csaj nem bírta tovább,és egy hét!!!!! után kirakta az udvarra...
a legtöbb munkatársam/ismerősöm így gondolkodik...
rengeteg ilyen sztorit tudnék felhozni az emberi butaságra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!