Miért ciki, hogy fajtamentős kutyám van?
Mindig is egy németjuhász volt az álmom, de nem vágytam sem egy extrém pörgős munkakutyára, sem pedig egy peteges, majdnem tuti dp-s kiállításira. Elhoztam a fajtamentőktől egy átlagos energiaszintű, jófej kutyát panelba. A környékemen az a menő, hogy szaporítótól hoznak el "fajtiszta"ként emlegetett kutyákat, akiknek persze nincsen törzskönyve. Mikor megemlítem, hogy nem tudom és nem is zeretném szaporítani, mert fajtamentős, szűrések nélküli, stb, rögtön én vagyok a hülye p*csa, hogy nem vettem "fajtiszta" kutyát. Miért kell ebbe beleszólniuk az embereknek? Az én döntésem, az én életem.
Ez máshol is így van, vagy csak én fogtam ki ilyen hülye bagázst? :')
Tudatlan hülye mind, ne törődj velük. Vitatkozni nem érdemes velük, mert nem tudod őket meggyőzni. Van erre egy jó mondás: "Hülyével vitatkozni olyan, mint galambbal sakkozni. Felborítja a bábukat, rász_rik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert."
Jól tetted, hogy fajtamentéstől vettél kutyát, de azon kívül, hogy ha kedved van kioktatod a népet a szaporítás "hasznosságáról", nem tehetsz semmit.
Szerintem egyáltalán nem ciki. Nálunk pl. csomó keverék van.
És egy kutya ugyanúgy tud szeretni fajtától függetlenül.
Plusz amúgy is nem a szaporítás a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!