Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kell tudni bovebben a...

Mit kell tudni bovebben a Whippet gyartmanyu ebekrol?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Decemberben erkezik hozzam egy gyonyoruszep fekete-feher whippet kisfiu. Nagyon megtetszett a fajta, hobby celra lesz. Van nekem viszont egy orokmozgo 1 eves kvazi meg kolyok hosszuszoru nemetjuhasz kiskutyam. Hogy fognak kijonni egymassal? Termeszetesen a feltekenysegre nem hagyok okot, a nemetjuhasz is lakasban van (hiaba a kert, csak jatszani megy ki), mellette setalni van hordva, agyban alszik. Gyanitom az ujonccal sem lesz ez maskepp. Viszont....amig a nemetjuhaszt nem vihetem be dolgozni mert keptelen viselkedni, ha tartosan jopar orara idegen kornyezetbe kerul, valamiert mintha feszelyezne a helyzet, addig a whippet velem fog jarni dolgozni mihelyst megvan az elso veszettseg oltasa. Szerintetek ilyesforman kialakulhat feltekenyseg kozottuk? Amig pici az agar addig termeszetesen szobakennel bezarva, mert a nagyteso mar azert otthon megtanult viselkedni :))) Mi a velemenyetek a dologrol?

2015. okt. 26. 09:27
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Miért nem nézel utána a fajtának, mielőtt vásárolsz, hmm? Gyártmányú, jézus isten... nem egy táskát vagy egy kabátot veszel, basszus...
2015. okt. 26. 09:33
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem lehet az ember vicces ugye? ;) Ez nem az allatorvosok hivatalos foruma. Es csak egy viselkedesi kerdest tettem fel...
2015. okt. 26. 11:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért nem ártana decemberig az idősebb kutyádat gatyába rázni, értsd. odalépni a nevelésére.

A whipettekről nincs túl sok információm egy biztos: rémesen törékeny kis kutyák, a németjuci pedig nem éppen szépen játszadozik, ha nincs megnevelve.

Figyelj, én a helyedben minden szabadidőmet a meglévő kutya fegyelmezésére fordítanám. A másik, jövendő ebről pedig alaposan tájékozódnék neten, könyvből stb.

Mert ha a németjucit alaposan megneveled, akkor a leendő kutyádnál már könnyebb dolgod lesz és meg tudod előzni a két kutya tartásából eredő problémákat.

Ajánott irodalom: Jan Fennel, Cesar Milan

2015. okt. 26. 11:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szóval van egy német juhászod, amivel nem bírsz, meg lesz egy whippeted, amiről meg itt kell kérdezősködnöd, hogy egyáltalán milyen kutya. Nem jósolok nektek szép jövőt, ha ezt a lazaságot kívánod tolni továbbra is.

Hogy hogy fognak kijönni egymással, az például üdvös lenne, ha rajtad múlna, és nem a kutyákon, de amíg a jucit nem tudod kontrollálni (márpedig nem tudod, különben be tudnád vinni őt is dolgozni), addig sajnos neked nem sok beleszólásod van a viszonyukba.

Én a helyedben most azonnal elkezdenék kutyaiskolát keresni a német juhásszal, nem engedelmes oktatást, hanem mondjuk egyéni meg szocializációs foglalkozást, hogy képes legyél kontrollálni a viselkedését, mire érkezik a whippet. Pont a legrosszabb korban van, kamaszodik, úgyhogy nagyon kicseszhetsz magaddal, ha nem állsz a sarkadra és nem kezdesz el felelős gazdaként viselkedni.

Az ivartalanítást pedig remélem, már tervezed. Ha mindkettő kan, akkor azért, ha meg a juci szuka, akkor azért.

2015. okt. 26. 13:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a whippet rohadtul nem törékeny. A pitem például elég durván játszik, de a whippetek jellemzően bírják, fizikailag is, meg úgy a stílust is, hogy itt most vadulás van. Csupa izom az a kutya, nem kell félteni :)
2015. okt. 26. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!