Mit kell tudni bovebben a Whippet gyartmanyu ebekrol?
Sziasztok!
Decemberben erkezik hozzam egy gyonyoruszep fekete-feher whippet kisfiu. Nagyon megtetszett a fajta, hobby celra lesz. Van nekem viszont egy orokmozgo 1 eves kvazi meg kolyok hosszuszoru nemetjuhasz kiskutyam. Hogy fognak kijonni egymassal? Termeszetesen a feltekenysegre nem hagyok okot, a nemetjuhasz is lakasban van (hiaba a kert, csak jatszani megy ki), mellette setalni van hordva, agyban alszik. Gyanitom az ujonccal sem lesz ez maskepp. Viszont....amig a nemetjuhaszt nem vihetem be dolgozni mert keptelen viselkedni, ha tartosan jopar orara idegen kornyezetbe kerul, valamiert mintha feszelyezne a helyzet, addig a whippet velem fog jarni dolgozni mihelyst megvan az elso veszettseg oltasa. Szerintetek ilyesforman kialakulhat feltekenyseg kozottuk? Amig pici az agar addig termeszetesen szobakennel bezarva, mert a nagyteso mar azert otthon megtanult viselkedni :))) Mi a velemenyetek a dologrol?
Hát azért nem ártana decemberig az idősebb kutyádat gatyába rázni, értsd. odalépni a nevelésére.
A whipettekről nincs túl sok információm egy biztos: rémesen törékeny kis kutyák, a németjuci pedig nem éppen szépen játszadozik, ha nincs megnevelve.
Figyelj, én a helyedben minden szabadidőmet a meglévő kutya fegyelmezésére fordítanám. A másik, jövendő ebről pedig alaposan tájékozódnék neten, könyvből stb.
Mert ha a németjucit alaposan megneveled, akkor a leendő kutyádnál már könnyebb dolgod lesz és meg tudod előzni a két kutya tartásából eredő problémákat.
Ajánott irodalom: Jan Fennel, Cesar Milan
Szóval van egy német juhászod, amivel nem bírsz, meg lesz egy whippeted, amiről meg itt kell kérdezősködnöd, hogy egyáltalán milyen kutya. Nem jósolok nektek szép jövőt, ha ezt a lazaságot kívánod tolni továbbra is.
Hogy hogy fognak kijönni egymással, az például üdvös lenne, ha rajtad múlna, és nem a kutyákon, de amíg a jucit nem tudod kontrollálni (márpedig nem tudod, különben be tudnád vinni őt is dolgozni), addig sajnos neked nem sok beleszólásod van a viszonyukba.
Én a helyedben most azonnal elkezdenék kutyaiskolát keresni a német juhásszal, nem engedelmes oktatást, hanem mondjuk egyéni meg szocializációs foglalkozást, hogy képes legyél kontrollálni a viselkedését, mire érkezik a whippet. Pont a legrosszabb korban van, kamaszodik, úgyhogy nagyon kicseszhetsz magaddal, ha nem állsz a sarkadra és nem kezdesz el felelős gazdaként viselkedni.
Az ivartalanítást pedig remélem, már tervezed. Ha mindkettő kan, akkor azért, ha meg a juci szuka, akkor azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!