Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyesztotol vett Labradorom,...

Tenyesztotol vett Labradorom, folyamatosan beteg! Mit tegyek? Bovebben lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tenyesztotol vasarolt Labradorom,torzskonyvel ,oltasokkal,chippel,szerzodessel,es garanciaval. (160.000) .

Kozel fel millio forintomban van a 14 hetes kutyus,heti 70-130 eurokat hagyok az orvosnal. Felfazas,aztan ismet,majd siman csak veres vizelet. Kotelezo oltast meg nem kapott azon kivul amit a tulajdonosnal. Mikor elhoztam kennelkohogese volt.

Ma reggel arra lettem figyelmes hogy az egesz kis teste tele van sebekkel. Holnap delutan kell mennunk oltasra. Ami gondolom most sem kaphat majd meg. Eloirt tappal etetem,nem.lepcsozik,napi max 3x 30 perce seta. Mindent betartok amit leirt nekem a tenyeszto a szerzodesben. Es azert vettem tenyesztotol kutyat h ne kelljen a kutyus aranak 3x at koltenem ra. Az anyagi forrasaim ilyen magas araknal vegesek. Nagyon el vagyok keseredve,mert 3 havi fizetesem ment el eddig. Tudtam h egy kutya sokba kerul. Es fel is keszultem,de sajnos nem erre! Valaki? Irjak a tenyszetonek? Mindig azt irja h jajj szegeny puszit neki,es h az osszes tobbi kolyok makk egeszseges. :-( Sajnalja es ennyi. Es kiallitasra,tenyesztesre vasaroltam. Ami a szertodesben is benne van.

2014. szept. 9. 10:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
Dugd a tenyésztő orra alá.
2014. szept. 9. 10:18
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Melyik kennelből vetted?

Én a helyedben reklamálnék, a tenyésztőnél, mert elvileg eü garanciával vetted.

Egyébként sajnos igen, ez is előfordulhat, de sokkal ritkább, mint egy szaporított állatnál! Lehet hogy csak egy szerencsétlen sorozat és a kutyusod a következő években egészségesen él majd. :) Nem biztos, hogy mindig ilyen beteges lesz.

2014. szept. 9. 10:19
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Már ott elrontottad, hogy betegen elhoztad. Azért, mert van törzskönyve, még nem tuti, hogy valóban jó tenyésztőtől vásároltál.

Orvostól az összes betegségről látlelet és vissza a tenyésztőnek a kiskutya. Plusz , ha van erőd, követeled rajta jogi úton a kezelések árát.

Tudom....szeretet, meg egyebek. De ilyen állapotban indulva egy kölyökkutyának az életben, sosem lesz tenyésztésre alkalmas.

2014. szept. 9. 10:31
 4/13 anonim ***** válasza:
66%
Az eü. garancia az öröklött betegségekre vonatkozik, nem a szerzettekre. Ha kennelköhögése volt, akkor minek hoztad el? Felfázás? Az meg milyen "betegség"? Nem sok konkrétumot írtál, az se derült ki, hogy milyen betegségekre milyen kezeléseket kapott, ami ilyen sokba került. Ha úgy gondolod, hogy a tenyésztő tehet róla és nem nálad szedte össze ezeket a betegségeket, akkor egy dolgot tehetsz: Az állatorvosodtól szerezz be minden leletet és kérj szakvéleményt a betegségek okairól, azok kialakulásának idejéről és ha az alátámasztja, hogy a tenyésztőnél szerezte ezeket a betegségeket, akkor tudod érvényesíteni az élőállat vásárlásnál automatikusan meglévő szavatosságot. (Igazából az se derült ki, hogy egyáltalán melyik országból írsz...)
2014. szept. 9. 10:37
 5/13 A kérdező kommentje:

Ausztria! Es nyilvanosan nem irom ki a kennel nevet. Ha nem gond. Milyen betegseg a felfazas? Nos ... Folyamatos vizelesi inger,veres,gennyes vizelet.

Nem betegen hoztam el. Mikor haza ertunk es mentunk orvoshoz masnap akkor derult ki a kennelkohoges. Vettek vert tole,neztek vizeletet. Nem vagyok perfekt nemet,igy nem tudok reszletes leirast adni mivel kezelte.

2014. szept. 9. 10:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Gondolom megint belefutottam egy szaporitoba! Remek. Orulok. Szeretem a kicsit nem szeretnem vissza adni. De ez az egesz nekem sok. Meg ha kint is dolgozom ... Az h mehtapogatja a kutyat es nez egy pisit 50 euro. Itt nincs benne a szuri,a gyogyszer.... Nem.rinyalok. De az en anyagi forrasaim is vegesek. 25 evesen egyedul kint. Ugy h most derult ki h melldaganatom van. Elgondolkodtam h az en orvosomnak adjam a penz vagy a kuzyara koltsem. Mindkettonkre sajnos nem megy. Megha ezmiatt szemet ember is vagok. Ugy gondolom mindent megatam megettem. Mindenbol a legjobbat vettem.
2014. szept. 9. 10:47
 7/13 anonim ***** válasza:
35%

Már akkor vissza kellett volna vinned.

Sajnos, nagyon drága hobbi a kutyatartás.

2014. szept. 9. 10:53
 8/13 Imola Ágnes ***** válasza:
70%
Szerintem is akkor kellett volna visszavinni, mikor másnap kiderült a kennelköhögés. Szerintem kérj attól a dokitól egy igazolást, aki megállapította, hogy kennelköhögéses, és amikor írsz a tenyésztőnek, az igazoláűst csatold, és figyelj, hogy látható legyen a dátum, emrt csak az igazolja, hogy ő betegen adta át.
2014. szept. 9. 11:01
 9/13 A kérdező kommentje:

Falu helyen papir?? Nagy keres lenne. Foleg 600 km rol elintezni. Draga igen es ugy gondoltam h ki is tudom fizetni. Mert nem.keveset keresek. De ugy nez ki h nem.

Koszonom a valaszokat. De egyenlore hnap elviszem orvoshoz. Majd en magam is elmegyek. Es meglatom h melyikunkre jut jovo heten.

Szep napot.

2014. szept. 9. 11:05
 10/13 A kérdező kommentje:

Vissza vihettem volna,igen!

Orszagon belul is 450 km es a munkahelyem.banta volna ahova aznap vissza kellett ernem. Sajnos ezt kell szererni. Ilyen a kint elet legalabb is itt. Altenmarktban.

2014. szept. 9. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!