Tenyesztotol vett Labradorom, folyamatosan beteg! Mit tegyek? Bovebben lent.
Sziasztok.
Tenyesztotol vasarolt Labradorom,torzskonyvel ,oltasokkal,chippel,szerzodessel,es garanciaval. (160.000) .
Kozel fel millio forintomban van a 14 hetes kutyus,heti 70-130 eurokat hagyok az orvosnal. Felfazas,aztan ismet,majd siman csak veres vizelet. Kotelezo oltast meg nem kapott azon kivul amit a tulajdonosnal. Mikor elhoztam kennelkohogese volt.
Ma reggel arra lettem figyelmes hogy az egesz kis teste tele van sebekkel. Holnap delutan kell mennunk oltasra. Ami gondolom most sem kaphat majd meg. Eloirt tappal etetem,nem.lepcsozik,napi max 3x 30 perce seta. Mindent betartok amit leirt nekem a tenyeszto a szerzodesben. Es azert vettem tenyesztotol kutyat h ne kelljen a kutyus aranak 3x at koltenem ra. Az anyagi forrasaim ilyen magas araknal vegesek. Nagyon el vagyok keseredve,mert 3 havi fizetesem ment el eddig. Tudtam h egy kutya sokba kerul. Es fel is keszultem,de sajnos nem erre! Valaki? Irjak a tenyszetonek? Mindig azt irja h jajj szegeny puszit neki,es h az osszes tobbi kolyok makk egeszseges. :-( Sajnalja es ennyi. Es kiallitasra,tenyesztesre vasaroltam. Ami a szertodesben is benne van.
Valószínűleg eleve lappangott benne a betegség, és a költözködés miatti stressz hozta elő belőle jobban. Aztán legyengült az immunrendszere, és most benyal mindenfélét. Pech, sajnos, van ilyen, a tenyésztő se láthatta feltétlenül a betegséget, bár tény, hogy illene beszállnia a költségekbe, ha még nála szedte össze a kennelköhögést (ami valószínű, mert kétlem, hogy az így 24 óra alatt lecsapna).
A felfázás mitől lehet? Kertben van vagy lakásban? Sétán nem álltok sokat hűvös betonon, vagy ilyesmi? Felfázásra amúgy kiváló a tőzegáfonya, pár nap alatt rendbe hozza, szerintem próbáld ki, jóval olcsóbb, mint dokihoz rohangálni. Megelőzésnek is nagyon jó, én egész télen adom a csajoknak hébe-hóba, és sosincs ilyen gond velük.
Nem kötözködésből, de én úgy tudom, hogy külföldön (főleg a nyugati országokban) egy kiskutya 900-1000 euroba kerül tenyésztőtől. Azt írod, hogy te - ha jól számolom - 500 euroért vetted. Nem volt furcsa az alacsony ár? Mert jó, Magyarországon tényleg ennyibe kerül egy kiskutya, de Ausztriában azért mégiscsak más az árfolyam.
Privát üziben nem írnád meg, hogy melyik kennelből származik a kutyus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!