Mikorra alusszak at a kiskutyak az ejszakat? Bovebben lent
Meg nem is lehetne nálad
Akkor majdnem csak 5 hetes volt, amikor elhoztatok? :O
Nem lehetne éjszaka a szobában?
Nekem kistestu kutyám van, es a szobában van éjszaka, 1. Este felkeltem hozza, betakartam ( ahonnan hoztuk azt mondtak, hogy szeretik, ha be vannak takarva) es odatettem a játékát ( aminek 'anya es teso' szaga volt, ugyanúgy, mint a kis takaronak is)
Eloszor simiztem, majd mikor kimentem kezet mosni es öt bent hagytam a szobában akkor megint 'sírt' aztán úgy aludtam, hogy az egyik kezemet lelogattam es azt nyalogathatta, szerintem megnyugodott tole, de a lényeg, hogy elaludt
Nekem 1-3. Éjszaka volt talán az, amikor meg fel kellett kelni hozza :)
Hajra, sok sikert ;)
Hát kezdjük ott, hogy kölyökkutyát 8 hetes kora után szabad elhozni, törvény szerint is. Tehát őt nem tenyésztőtől vettétek, hanem szaporítótól, azaz nem golden retriever, hanem fajtajellegű keverék. Ezt csak, hogy tisztában legyél vele.
Ami az éjszakát illeti, nagyon kicsi még, az anyja mellett lenne a helye. Mivel egy nagyon fontos korszak kimaradt így az életéből, az első 2 hónap, amikor az anyja és testvérei mellett megtanul úgymond "kutyául" viselkedni, azaz bevésődnek a korai viselkedésminták, a szocializáció alapjai, számíthattok viselkedési problémákra.
Én 12 hetesen tenyésztőtől hoztam a kutyámat. Soha, egyetlenegyszer sem kellett felkelni hozzá éjjel, csendben volt, aludt az első naptól. Elég idős volt már hozzá, és megszokta az anyja mellett a rendet.
Éjszaka azt kell elérni, hogy ne kelljen vele foglalkozni. Sajnos ennek az az ára, hogy ki kell bírni néhány napig, és nem felkelni hozzá, nem odamenni hozzá, akárhogy ugat, sír is. Maximum messziről rámordulni, hogy 'csend!'. Ugyanis nagyon hamar megtanulja, hogy azzal, ha sír, ugat, célt ér - azaz felkelsz hozzá, játszol vele stb. Erről később igen nehéz lesz leszoktatni, most kell elejét venni, hogy hozzászokjon. Néhány napig, 1-2 hétig sírni fog, mire kialakul a napirendje, és hozzászokik, hogy éjjel alvás van. Addig nincs más, mint kibírni.
Napközben is tarts egy viszonylagos napirendet, kb. ugyanakkor legyenek az evések, pisilések, később séták, és a "lefekvés" ideje is. Éjjelre hagyhatsz nála játékokat, rágnivalókat, 'anyapótló' plüsst.
Kitartás!
Szia! Nem vagyok hivatásos kutyakiképző, csak hobbiként művelem ismerősök körében, és sok szakemberrel beszéltem a témáról, Úgyhogy elég tájékozott vagyok kutyákat illetően.
Ha felkelsz a kutyához, csak megerősítés abban, hogy ha zajt csap megkapja amit akar. Ezzel nagyon elnyújtod ezt az időszakot. Soha semilyen körülmények között ne kelj fel hozzá, és pár nap alatt meg fogja érteni, hogy mit vársz el tőle. Tudom hogy nehéz megállni, de ezzel teszel jót neki, és hosszú távon magadnak is. Amikor az én kutyáim voltak picik, füldugót használtam éjelente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!