Minimum 5éve könyörgöm a szüleim nek h lehessen kutyám ( Kis testűt szeretnék mert nagyon kicsi a kertünk) de nagyon nem akarnak?
Az a kutya nem csak a tiéd lenne. Családon belül mindenkinek vállalnia kell. Úgy véled, amíg iskolába vagy, netán bulizni mész, kirándulni, stb, a kiskutyád majd addig a fogasra lesz akasztva?
Van-e kellő mértékű anyagi háttered ahhoz, hogy étel, gondozás, orvosi ellátás mindig biztosítva lenne?
A szüled nem akarnak kutyát. Gondold el milyen lehet egy kutya számára olyan hellyen lakni, ahol a család nagyrésze utálja.
Ezt kellene átgondolnod.
Kutyát csak úgy lehet, ha mindenki lelkesen és boldogan várja.
Mert ha csak egy olyan van a családodban, aki nem akarja a kutyát; könnyen menhely lehet a vége, vagy veszekedés.
Sajnálom.:(
Én is évekig könyörögtem gyerekként egy kutyusért. 18 évesen megvettem az első kutyámat, azóta lett mégegy. Most, 23 éves fejjel visszagondolva, anyunak tökéletesen igaza volt: ahogy leérettségiztem és végeztem a tanulással, már több időm volt egy kutyára munka mellett, mint ha suliba járnék.
Tudom, nagyon fáj, és nehéz elfogadni a nemleges választ, de várj még vele! Ha az a bedobott kutyus rosszul jár, mert így sem engedik meg, mit teszel?
A kutyatartás egy nagyon pénz- és időigényes hobbi, amolyan "létforma". Át kell alakítanod azt egész életedet, napirendedet, és nem mellesleg nagyon mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha a kutyus megbetegszik, baleset éri, vagy egyszerűen csak oltásra viszed.
Nem olyan rószaszín álom világ, mint aminek tűnik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!