Nemreg meghalt az 5 honapos nemetjuhasz kutyank. Ujjat akarunk venni (6-7 hetest) de felmetult egy lehetoseg ismerosunk fonoketol, hogy ingyen ida adja a 3 eves nemetjuhaszat mert panelbe koltozik. Mit tegyunk?
Válaszd a felnőttet. Ugyanúgy fog ragaszkodni hozzátok, mint egy kicsi.
Miben halt meg a kölyök?
Hol élsz te, hogy kereskedőtől vásárolnál kutyát?
Kereskedőtől semmiképpen ne vegyél kutyát, sem pedig szaporítótól.
Fajtatiszta kutyát venni tenyésztőtől kell, és nem 6-7 hetesen, hanem 8 hetes kor után.
Egyébként fogadjátok el nyugodtan a 3 éves kutyát, meg fogja szokni az új családját.
6-7 hetes kutyát nem veszünk, a 3 éves pedig ugyan úgy fog ragaszkodni.
Én is megkérdezem, miért pusztult el az előző?
6-7 hetes kutya TÖRVÉNYILEG nem lehet nálad.
Egy három éves kutya még fiatal, ugyanúgy fog ragaszkodni (én egy 7 évest fogadtam örökbe, olyan mintha mindíg is itt lett volna).
Kereskedőtől és szaporítótól nem veszünk kutyát. 6-7 hetesen pedig csak ők adják oda. Egy rendes tenyésztőtől a kölyköt 8 hetes kor után, chippel, törzskönyvvel, életkorának megfelelően oltva, féregtelenítve kapod meg a kutyát, szűrt szülőktől. Szerződéssel és tenyésztői garanciával veheted át, hosszú levelezés, telefonbeszélgetés, és személyes találkozás után. Ennek persze megvan az ára is, egy tk-s kutya 80-100 ezer forinttól kezdődik, és határ a csillagos ég.
Szerintem fogadd nyugodtan örökbe a 3 éves kutyát, Ő is ugyanolyan ragaszkodó, hűséges lesz. Egyébként így 'megússzátok' a kölyökkori rosszalkodást, nevelést, a sok oltást...stb. Egy 3 éves kutya meg fiatal.
Ja, hogy egy kölyök aranyosabb? Nézőpont kérdése. Persze, minden kölyök cuki, meg aranyos, nem tagadom. De egy kutya hamar megnő, aki csak azért vesz (vagy fogad örökbe) kutyát, mert "kicsinek olyan aranyos", akkor annak maximum plüsst ajánlanék. És az nem igaz, hogy egy kölyök jobban megszerethető! Szerintem sokkal jobban járnál a 3 évessel!
Jó kutyázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!