A fajtamentősöknél lévő kutyák miért olyan kacsalábon forgók, hogy mindenkinek azt ajánlgatjátok?
Szerintem, ha nekem valaki ajánlja a fajtamentést, akkor az első dolgom tájékozódni róla, hisz felelősség teljes gazdája szeretnék lenni egy kutyának. Így megkeresem 5 mp-es munkával pl: [link] -t. Itt töviről hegyire megtudok mindent a szervezet munkájáról, az örökbe fogadható fajtatiszta és keverék kutyáikról. Ha még mindig érdekel a dolog, akkor felhívom őket, majd ellátogatok a kutyákat megnézni. Amennyiben én is megfelelek a kutya örökbe fogadási feltételeinek, akkor lesz tőlük egy kutyám. Ez így megy.
Amiben sem a gyakorikérdések válaszolói, sem a fajtamentés önkéntesei, sem a tenyésztők nem tudnak segíteni, az az, hogy az ember mi célból szeretne kutyát. Ezt mindenkinek el kéne tudnia dönteni:
-tökéletes kutyát szeretne tk-vel, betegségekre szűrten, 101 tökéletes felmenővel, amiért kifizeti azt az árat, amibe az kerül
-bizonyos fajta tetszik neki, de hobbi célra szeretné és segíteni is szeretne vele, ezért megfelel neki az ivartalan fajtamentős kutya
-olcsó tökéletes, tk-es, szűrt(ivaros)kutyát szeretne. Na, neki a fajtamentők az első beszélgetés után nem fognak kutyát adni, úgyhogy kár izgulni. Viszont a szaporítók belőlük élnek.
Nem mindenki totál tudatlan ilyen ügyben. Én pl. foglalkozom fajtamentéssel is.
A válasz röviden és egyszerűen: mert nem támogatjuk a szaporítókat. A fajtamentőknél ugyanazt a kutyát kapod meg, csak ingyen. Ha egy ilyen kutyát fogadsz be, annyival is kevesebben vesznek egy szaporítótól. Ha majd senki nem vesz tőlük, nem lesz érdekük a kutyagyártás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!