Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A fajtamentősöknél lévő...

A fajtamentősöknél lévő kutyák miért olyan kacsalábon forgók, hogy mindenkinek azt ajánlgatjátok?

Figyelt kérdés
Van aki egy hozzászóláson belül írja le, hogy jaj hát a szaporítós kutyával mennyi baj lesz, inkább a fajtamentőktől szerezz egyet. Már bocs, de a fajtamentőknél milyenek vannak? Biztos egy rendes szűrt, törzskönyvezett, nyomonkövethető kutyát szerez onnan. Na persze. Egy rendes tenyésztő kutyái nem kerülnek oda, akkor miért adjátok elő, hogy ugyan olyan jók, meg sokkal jobbak, mint azok, amiért egy kicsit fizet a szaporítóknak? Ugyan az van ott is, csak "ingyen".
2010. márc. 16. 20:18
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
67%
Azért én elég sok olyat láttam, hogy szidták a kérdezőt, amiért törzskönyves kutyát szeretne tenyésztőtől és ajánlgatták a fajtamentőket, mert hogy ot is van törzskönyves kutya, még kölyök is. De most őszintén, mekkora az esélye annak, hogy egy jó vérvonalú, törzskönyvezett kutya kerül menhelyre, főleg kölyök? Majdnem 0! És ez az, ami zavar engem is meg a kérdezőt is! Sajnos a legtöbb ember - bármennyire is beleássa magát a témába - csak az első kutya megvásárlása/befogadása után lesz szakértő. Az én kutyám tenyésztőtől van, jó vérvonalú, egészséges, egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, de ha most kéne kutyát választanom, egész más szempontok alapján választanék kutyát, mint ahogy azt 3 évvel ezelőtt tettem.
2010. márc. 17. 13:40
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, ha nekem valaki ajánlja a fajtamentést, akkor az első dolgom tájékozódni róla, hisz felelősség teljes gazdája szeretnék lenni egy kutyának. Így megkeresem 5 mp-es munkával pl: [link] -t. Itt töviről hegyire megtudok mindent a szervezet munkájáról, az örökbe fogadható fajtatiszta és keverék kutyáikról. Ha még mindig érdekel a dolog, akkor felhívom őket, majd ellátogatok a kutyákat megnézni. Amennyiben én is megfelelek a kutya örökbe fogadási feltételeinek, akkor lesz tőlük egy kutyám. Ez így megy.

Amiben sem a gyakorikérdések válaszolói, sem a fajtamentés önkéntesei, sem a tenyésztők nem tudnak segíteni, az az, hogy az ember mi célból szeretne kutyát. Ezt mindenkinek el kéne tudnia dönteni:

-tökéletes kutyát szeretne tk-vel, betegségekre szűrten, 101 tökéletes felmenővel, amiért kifizeti azt az árat, amibe az kerül

-bizonyos fajta tetszik neki, de hobbi célra szeretné és segíteni is szeretne vele, ezért megfelel neki az ivartalan fajtamentős kutya

-olcsó tökéletes, tk-es, szűrt(ivaros)kutyát szeretne. Na, neki a fajtamentők az első beszélgetés után nem fognak kutyát adni, úgyhogy kár izgulni. Viszont a szaporítók belőlük élnek.

2010. márc. 17. 14:13
 33/33 Akiteki ***** válasza:
100%

Nem mindenki totál tudatlan ilyen ügyben. Én pl. foglalkozom fajtamentéssel is.

A válasz röviden és egyszerűen: mert nem támogatjuk a szaporítókat. A fajtamentőknél ugyanazt a kutyát kapod meg, csak ingyen. Ha egy ilyen kutyát fogadsz be, annyival is kevesebben vesznek egy szaporítótól. Ha majd senki nem vesz tőlük, nem lesz érdekük a kutyagyártás.

2010. márc. 18. 17:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!