Ez így jó lehet?
A "budget.es" táp szemét. Semmi haszna nincs.
Etess jó minőségű táppal, és akkor nem kell külön hús sem, vagy olvass utána a BARF étrendnek (hús, csontos hús+zöldségfélék, gyümölcsök).
A 20% alatti fehérje tartalmú tápokról általánosságban elmondható,hogy ballasztnak jók. Vagyis kitömik a kutyát, jóllakottság érzetet ad és itt kb vége is a dolognak. Ezek a tápok szemen köpnek némi színezékkel és ízfokozóval és -jó esetben legalább- 4% hústartalommal (lásd pedigree). Igen, most itt felhörögsz,hogy PEDIGREE??? De hát az micsoda táp lehet! Mutatja a tv is! Igen. A való világ és az Éjjel Nappal Budapest is megy a tv-ben mégsem gondolod azt,hogy Ilyen a VALÓ VILÁG, vagy Budapest...nem igaz?
Azzal sem árt tisztában lenni,hogy HÚS tartalom és FEHÉRJE tartalom között van különbség. A HÚS tartalom az a húst jelöli, a FEHÉRJE tartalmat a táp kaphat hús és növényi eredetű hozzávalókból is. Krumpli,rizs,kukorica...
A pedigree.hu oldalra ellátogatva meglepően tapasztalja az ember,hogy rákattintva az egyes száraztápokra nem ír le semmi lényeget a táp jellemzőiről. Csak,hogy tyűű,de finom,jajj de jó. És mi van benne? Ezt max a boltban majd elolvassa az ember megtudhatja,ha akarja.
A Bodri, Porcijó, S-Budget, Value termékekről szerintem a továbbiakban ne beszélgessünk ennek fényében.
Dog Vital, Panzi-Fit Activ, Josera, Proct Dog: Pár táp,amire azt mondhatod,hogy valamit kapsz is a pénzedért. Nem Orijen meg Royal Canin,de azért jobb,mint a fentebb megvitatott "sztárolt" vagy ép "gazdaságos" termékek.
Ahol nem írnak semmit a beltartalomról,vagy annyit,hogy "Teljes értékű eledel", akkor azt nem kell erőltetni...még ha gyalázatosan ráírják a zacskóra,hogy PRÉMIUM! Lásd. Dolli Dog. :D
Mint sok minden másra, a tápokra is igaz: Nem a külcsín , a belbecs számít.
Én így gondolom. Ez a tapasztalat.
A Legjobb táp,amivel eddig találkoztam a Platinum NAtural volt. A Tápfutáron láttam valami 18kg 30 ezer forintos tápot, aminek 30 % körül volt a hús tartalma. A Platinumnak 70% és 20 kg 22500 Forintra jön ki. Gondolhatod,hogy röhögtem vagy fél órán át. Úgyhogy vannak túlárazott baromságok is bőven.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!