Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van mindenkinek ilyen...

Miért van mindenkinek ilyen kutyája?

Figyelt kérdés

Én nem értem az embereket, mindenki, de tényleg mindenki amstaffal/pitbullal (nem is vágom a különbséget, na mindegy) nyomul..És az emberek 90%-a elkerül minden kutyát, mert őrült, nemnormális a kutyája. Állandóan ezt látom mindehol, hogy ilyen kölyköt keresnek, meg ez eladó, szuka pitbullra cserélném, stb, de a fajta nevét se tudja leírni. Agyba-főbe szaporítják, teljesen katasztrofális helyzetben van Magyarországon ez a fajta (fajták?)...

Oké, hogy sokoldalú, meg juj cuki nagyfejű, meg testes, de nem igaz, hogy miért másolják a többi embert, nem tudják kiválasztani a saját kutyafajtájukat? Amelyik legközelebb áll hozzá? Nem hiszem el, hogy minden embernek ez a fajta a szíve kutyafajtája.

Nekem például a német dog, kölyökkorom óta imádom, tartok is, de volt már pár kutyám, akár ideiglenesen, akár véglegesen, még is ehhez húz a szívem.

Csak már a csapból is ez folyik, az emberek 45%-a harci vérkutyázik, a másik 45% imádja (bár nem hiszem, hogy teljesen őszinte a szeretet, csak inkább felvágásból), a maradék 10% pedig semleges (mint pl. én)...

Egyszerűen felfoghatatlan, oké, hogy egyes népcsoport harcoltatni szokta, és tény, hogy nyilván sok ember van, aki tényleg ezt a fajtát választotta ki élete kutyájának, de a többség csak menőségből, nem? (nyilván aki befogadott egy altatásra váró kutyát, az pedig az adott egyed szeretete miatt, és/vagy a kutyaimádata miatt)

2015. okt. 10. 20:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Néha van egy pit a közértnél és a puli keverék kutyám látványosan szokott félni tőle, de próbál barátkozni és így megadja magát neki. A pit gazdája vagánykodhat hogy az ő kutyája erősebb, de az enyém aranyosabb. A pit az olyan komoly kutya, az én pulim meg hóbortos kis bohóc.
2015. okt. 11. 00:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Azért mert a legtöbb ember nem kreatív, nincs fantáziája. Nem áll neki gondolkodni, hogy vajon milyen kutya illene hozzám, hanem választ abból amiből sok van. A bull típusú kutyákból pedig rengeteg van.

Könnyű lakásban tartani a szőre és mérete miatt. Kb. ennyi a titka.

A többi, később felmerülő problémával nem foglalkozik még a vételkor a gazda. Aztán meg vagy megoldja azokat vagy nem. Általában nem, ezért látsz annyi antiszoc kutyát az utcán.

Nekem is az van most. Külsőre tetszett, belsőre sose volt szívem csücske. Ingyen volt, vagy elhozom én vagy valami hülyegyerek vagy egy kutyához nem értő de jószándékú ember vagy egy cigány.

Nálam elfér, szeretem, megvan nevelve, nem agresszív se állatal, se emberrel. Mozgatva van, közösségbe jár, minőségi kaját kap, lakásban van tartva, szeretgetve van. Szerintem boldog, aztán mindenki azt gondol rólam amit akar, ez őt nem befolyásolja.

2015. okt. 14. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!