Üdv mindenkinek! Történt, hogy feljelentettem a szomszédomat a jegyzőnél a kutyája éjszakai folyamatos ugatása miatt. Mit lehet tenni a továbbiakban?
sehova ... hát nézd, nálunk is ugat 2 kutya is, de az a helyzet h éjjel aludni szoktam, nem a szomszédba hallgatózni, így aztán kb le..arom.
de te miért nem csíped szegény kutyukát? nézd, tudomásul kell venni h egy tömbházi közösségben bizony vannak zajok, és képtelenség lábujjhegyen járkálva leélni egy életet. ha ez nem oké, keress családi házat! nálunk is ez volt, a drága szomszéd mindig verte a falat meg a radiátort csak mert pl szerinte hangosan szálltam le az ágyról és hangosan telefonáltam (nem vicc!), na aztán egyszer elmagyaráztam neki h el lehet költözni, na utána az is feljelentett (csak tudnám miért), és erre lett egy lakógyűlés, ahol tájékoztatott a közös képviselő mindenkit, hogy az életvitelszerű zajokat márpedig el kell viselni egy tömbházban.
sztem aludj inkább éjjel aztán megszűnik a probléma, meglátod!
Szerintem ez az Ő dolga, függetlenül attól, hogy egyetértesz-e vele vagy sem.
Bizonyítékkal fordulj legközelebb a jegyzőhöz. Egyébként amíg normálisan tartják a kutyát addig sok mindent nem lehet vele csinálni, ha találnának valami gondot más lenne a helyzet.
Nem kell tennie semmit. Vagy mégis? De másképp!!
Ugyanis, szerintem, ha nem ugatna a kutya, akkor azért nem tudna aludni, hogy vajon miért nem ugat a kutya?
Vagyis el kell érni azt a belső megnyugvást, hogy önműködően ki tudja kapcsolni a kutyaugatást, illetve bármi mást, mint zavaró tényezőt. A belső béke, harmónia, szeretet eléréséhez szükséges gyakorlatok bővebb ismertetésébe most nem kezdek bele.
Én is ilyennel szenvedek mint te.
Annyi különbséggel,hogy az egyiknek 5 kutyája van amelyek folyamatosan ugatnak,nappal is.Azzal se csinálnak semmit,a másiknak csak egy van az nem ugat de a hajnali etetésnél mindig kap egy vödröt amivel le föl rohangál és néha a mi falunkhoz csapja én persze akkor még aludnék és általában szívgörcsöt kapok rá és alig tudok visszaaludni.Lett nekik szólva de nem változik semmi.Amúgy egész nap boxban van ezen a reggeli rohangáláson kívül!
Van par bizonyítékom, amit el is küldtem a jegyzőnek is.
Például itt van egy: http://www.youtube.com/watch?v=1W4IQnkV_ew&feature=youtu.be
Sajnálom szegény kutyát, hogy ilyen élete van.
Ezek szerint éjjel meséli el sivár élete fájdalmát.
Sajnos nagyon sok hasonló eset van, és amennyiben nem látszik nappal a kutyán a rossz tartás, az ól méretét is
megfelelőnek tartják, nincs mit tenni.
Elképzelhető, hogy pont azért van bezárva a kutya, mert szeret kóborolni, vagy hamis, leszedi a bringásokat, stb...
És ha elkoboznák a kutyát, mi várna rá a sintértelepen?
Kinyírnák. Szóval jelen esetben nincs más megoldás, mint elfogadni, hogy éjjel ugat a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!