Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Üdv mindenkinek! Történt,...

Üdv mindenkinek! Történt, hogy feljelentettem a szomszédomat a jegyzőnél a kutyája éjszakai folyamatos ugatása miatt. Mit lehet tenni a továbbiakban?

Figyelt kérdés
Természetesen előtte többször beszéltünk a szomszéddal emiatt, de nem tett az ügy érdekében semmit. A jegyző kiküldte az embereit és megállapították, hogy a kutya jól van tartva, nyugodt és nem ugat. Csak hogy mindez nappal történt. Az én problémámat, az éjszakai ugatást, viszont senki nem vizsgálta meg. Így az ügyet lezárták. Ilyen esetben mit tehetek a továbbiakban? Hova fordulhatok segítségért?
2013. dec. 11. 08:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
36%
A helyi rendeletet nézd meg,mi van benne a mások számára zavaró állattartásról.nálunk pl.nem zavarhatja az ugatás mások nyugalmát.A jegyzőnek ki kell vizsgálnia a panaszod,ha abban konkrétan leírtad,hogy ėjszakai ugatásrõl van szó.Kellenek tanúk ,meg jó ha bizomyíték is van.Amúgy az ilyen esetek miatt szokták kérdés és beszėlgetės nélkül kinyaffantai a szomszéd kutyát,mert vagy nem lehet rendesen elintézni vagy rámegy a fél életed.
2013. dec. 11. 10:02
 12/22 anonim ***** válasza:
40%
Amúgy szerintem simán kérdezd meg a jegyzőt személyesen.
2013. dec. 11. 10:04
 13/22 anonim ***** válasza:
69%

Ha ilyen eset van, este, amikor ugat a kutya, hívd ki a rendőröket, és tegyél feljelentést csendháborítás miatt.

Amúgy, sajnos mostanában az én németjucim is rászokott arra, hogy éjszaka elkezd ugatni, de én ha hallom, akkor kimegyek hozzá, megnézem, hogy mit ugathat, és sokszor hallom, hogy pár utcával lejjebb ugatnak, és ő azoknak ugat vissza...

De én legalább rögtön cselekszek, és nem megyek a szomszédok agyára. Miután kimegyek a kutyához, beszélek hozzá pár szót, beküldöm a helyére, és onnantól csend van, és ezt se minden este...

Sajnálom, hogy ilyen jó fej szomszédokkal lettél megáldva.

2013. dec. 11. 10:26
 14/22 anonim ***** válasza:
88%
Britokháboritási pert tudsz inditani.
2013. dec. 11. 10:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Birtok
2013. dec. 11. 10:38
 16/22 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget, ez a birtokháborítás dolog eszembe sem jutott.A következő dolgom ez lesz.Mindenesetre fellebbeztem a jegyző döntése ellen.5000 forintomba került.ha ezek után sem történik semmi, akkor következik a birtokháborítási feljelentés.
2013. dec. 11. 11:21
 17/22 anonim ***** válasza:
És próbálj meg más szomszédokat is belevonni az ügybe.Minél többen írjátok alá,annál jobb.
2013. dec. 11. 15:14
 18/22 anonim ***** válasza:
A rendőrt ugyan ki lehet hívni csendháborításért,de egy ,az esetek nagy részėben ezért nem megy ki.A másik,hogy nem bírságolhat.
2013. dec. 11. 18:17
 19/22 Laktózmentestej ***** válasza:
44%
Én panelben lakom és a faluhoz közel. Itt minden este és éjjel ugatnak a kutyák és vonítanak. A családi házasok ennek ellenére nyugodtan alszanak és nem zavarja őket a kutya ugatás és a vonítás sem. Én is jól alszom. Vizsgáltasd meg az idegrendszeredet, lehet hogy veled van a baj.
2013. dec. 11. 19:30
 20/22 anonim ***** válasza:

Mondjuk tényleg, ha nem volt kutyád, nem laktál eddig kutyás környéken akkor megértem, hogy zavar, de a videón nem igazán komoly az ugatás, főként ha nem folyamatosan nyomja.

Ha akkor ugat, ha elhalad valaki a kapu előtt, azzal nehéz mit csinálni, természetes, hogy védi a területet, jelez, hát erre tartják a kutyát.

Kellett pár hét míg megszoktam a saját kutyám ugatását, utána fel se ébredek rá, csak ha máshogy ugat.

2013. dec. 11. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!