Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti örökbe fogadnátok egy 7...

Ti örökbe fogadnátok egy 7 éves francia bulldogot? Van valakinek idősebb kutyája? Lakásban élt eddig, és most is ott lakna.

Figyelt kérdés
Félek hogy már nem élne sokáig. Páran azt mondták, hogy örüljek ha karácsonyig életben marad. Neten pedig 10-12 éver ír.
2015. okt. 4. 00:31
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kistestűnél annyira nem idős a 7 év! Tápnál is úgy van, hogy 1-6 év felnőtt, 7+ idős. Kikérem a magam és a kutyám nevében, pont múlt hónapban töltötte a 7. Évét, és mivel kistestű, élhet akár 14-16 évig Is jó eséllyel. Francia bulldognál inkább az egészségügyi dolgok miatt aggódnék korától függetlenül.
2015. okt. 4. 00:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Mert milyen baja lehet egy francia bulldognak? Még nem is volt kutyám, teljesen kezdő vagyok!
2015. okt. 4. 00:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A francia bulldogoknak leginkább a kis nyomott orruk miatt lehetnek különböző légzőszervi megbetegedéseik.

Szerintem fogadd örökbe, én is azt tenném. :) Egyáltalán nem sok az a 7 év!

2015. okt. 4. 01:05
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudsz angolul, google: Brachycephalic syndrome

Ha nem: keskeny orrlyuk, megnyúlt lágy szájpad, rövid

légcső... Az egyedenként változó, hogy mennyire gáz náluk a helyzet.

Ezek miatt nem csak légzési nehézségei lehetnek, ahogy az előző írta, hanem a saját testhőmérsékletét sem tudja úgy szabályozni, mint a többi kutya. Rosszul bírják a hőséget, a stresszt, nagy melegben nem is szabad őket mozgatni, csak késő este. Mondjuk ha 7 évig elélt, akkora gáz nem lehet vele. Egyébként meg kérdezd meg a gazdáit, hogy mire kell figyelni nála.

Páran, hacsak nincs a kutyának más egészségügyi problémája, igazán elmehetnek a sunyiba. Egy 7 éves, kis termetű kutya még nem öreg, kölcsönös szimpátia esetén én örökbe fogadnám.

2015. okt. 4. 07:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem sem öreg a kutya. nekem most 8 éves egy kutyám (bár nem francia bulldog), és köszöni szépen, él és virul.

Jó 10-14 évig tuti elél a bulldog is, ha nincs komoly betegsége. (rák ilyesmi, de ugye arról tudnál).

Szerintem fogadd örökbe, én ha örökbefogadok, sosem a korát nézem, hanem, hogy meg tudom-e adni neki, ami a hátralevő életében kell, (mert nyilván egy epilepsziás kutyának felügyelet szükséges és azt pl. nem tudnám vállalni, munka mellett), és ha igen, akkor nem kérdés, hogy elhozom. Soha nem néztem még kutya korát, él, ameddig él, megadok neki mindent. Nyilván mindenki azt akarja, hogy minél tovább vele maradjon a kutyája, de ettől függetlenül én szívesen fogadok örökbe idős kutyát is:) Legalább az utolsó pár évében/vagy hónapjaiban :( megtudja milyen az igazi szeretet, az elkényeztetés, az ágyban alvás, a gondoskodás, a napi séta, stb. stb. :)

Mondjuk most egy 2éves kutya van a másik mellett, de mikor befogadtam fogalmam sem volt hogy hány éves :) Lehetett volna 12 is:)

2015. okt. 4. 07:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyébként egészséges, simán elélhet még hosszú évekig. Fogadd örökbe bátran :)
2015. okt. 4. 07:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :) már nem is vagyok bizonytalan :)
2015. okt. 4. 08:06
 8/10 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is kistestű kutyám van (bolognese) és már 11 éves. Mikor sétálunk a többi kutyás nem hiszi el, hogy 11 éves, olyan energia bomba a kis drága. Anyukámnál ugyancsak 14 éves a legidősebb blöki. Nyugodtan fogadd örökbe, akár 5-7 évetek is van együtt :-).
2015. okt. 4. 08:10
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem nagy testü kutyam van, amerikai tenyeszet (USA XXXXL), :-)))) 72 cm mármagasság.

12 eves a draga, de meg nagyon aktiv, fit.

Ismeretes, hogy a nagy testü kutyak atlagos elettartama +/- 10 év.

Az emberek csodalkoznak a kutya lattan, es nem hiszik el, hogy mar 12 eves lenne, mert nem ösz, jo a kondija, kilometereket setalunk naponta, imad a cukorrepatablaba rohangalni, a nyulakat molesztalni.

:-)

Szerintem, a hosszu elete titka:

- good food ( primium tapszerek, zero gabona a tápban)

- sok mozgas, seta

- kiegyensulyozott, csendes otthon, ahol a kutya is barmikor visszahuzodasi helyet talal, ha arra szottyan kedve.

Az en kutyamat bent tartom, velünk el.

Ha, megfelelö körülmenyeket tudsz biztositani a kutyanak, van idöd (hoban, zivatarban) setalni vinni, akkor azt mondom, hogy vedd magadhoz.

Ha, nem tudod a kutya igenyeit kielegiteni, akkor inkabb ne.

2015. okt. 4. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Nekem egy 13, februárban tölti a 14. életévét, Bichon Frise kutyusom van.Nagyon jó egészségnek örvend,mondjuk már bő fél éve kialakulóban van szürke hályog a szemén,már nem lát olyan jól,így többet ugat főleg a vendégekre.De kitűnő egészségnek örvend,ezt leszámítva (lekopogom)

A kistestű kutyák tovább élnek mint nagyobb társaik,szóval egy kistestűnél 7 év még nem szám annyira öregnek :)

Persze függ milyen állapotban van az a kutyus amelyiket örökbe szeretnéd fogadni.Ha inkább csak fekszik és beteges akkor nem biztos,hogy éveket él majd,de ha aktív,jó kedvű,egészeges akkor 6-8 évet még simán élhet veled boldogan :))

Ismerek egy 9 éves mopszot (kicsi,nyomott orrú akár csak a francia) és nagyon aktív :D

Szerintem 12-15 évet is élhetnek!!

Nyugodtan fogadd örökbe,legalább az élete hátra lévő idejét boldogan élheti!!! :)

2015. okt. 4. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!