Ha félős vendég érkezik hozzátok, hogyan kezelitek a kutyátokat?
Az érdekelne, ha olyan vendég érkezik hozzátok, aki fél a kutyáktól, hogyan engeditek be a házba? Elzárjátok, esetleg megkötitek arra a rövid időre míg bemegy?
A minap jött egy barátnőm hozzánk, és bár a kutyánk alapvetően nem bánt, főleg ha én is kint vagyok, viszont nagyon hangosan ugat, és már csak ettől szegény lány halálra ijedt, amitől persze a kutyám még jobban ugatni kezdett... Dobtam neki egy labdát, mert eddig mindig el tudtam csalni labdával mindenhonnan, hogy lefoglalja magát, de ahogy jött vissza, labdával a szájában ugatott tovább... Más esetben még viccesen is nézett volna ki ahogy teliszájjal ugat, a lány viszont nagyon megijedt... Eddig meg sem fordult a fejemben megkötni vagy ilyesmi, de most elgodnolkodtam, hogy jó lenne kitalálni valamit hasonló helyzetekre... Az érdekelne, ti hogyan oldjátok meg a hasonló helyzeteket?
Rászólok,hogy menj a helyedre,be megy és kész.
Nálunk nem félnek a kutyáktól,kistestűek,viszont anyum legtöbb barátnője inkább macskás,nem annyira szereti a kutyákat,látszik rajtuk.Aztán a két kis dög meg ha macska,kutyaszagot érez másokon vagy rajtunk mint a mágnes rátapadnak az illetőre.Ilyenkor szólok,hogy helyetekre/helyedre és bemennek majd pár perc utána feloldom őket. Vagy kezd ezt megtanítani vagy azt,hogy marad vagy bármi.
Az ételfutárt már megszokta, így nyáron ha kint aludt a kutya, hajnalban már meg sem ugatta, ha bejött az udvarra.
A postásokkal nehezebb a dolog, mert mire egyet megszokik és a postás se fél már tőle, addigra újat vezényelnek helyette, csengő meg nincs :D Postás kiabál, ha a kutya nem rohan ugatva, akkor bejön, mert tudja, hogy vagy nincs itthon a kutya, vagy a házban van :) HA itthon vagyunk, kimegyek, a kutyát behívom, lefekszik vhova és a postás bejöhet...más leolvasókkal dettó. Néha előfordult, hogy nem hittek a "nem bánt, nevelt kutya" monológomnak, mert hogy már mondták nekik mások is ezt, s a kutya mégis harapott...ekkor megkötöttem-elzártam.
Vendégeknél szintén elhívom a kaputól, aztán vagy hagyom a simizést, vagy elküldöm lefeküdni...semmi extra
Hát biztosan nem jutalmaznám meg a kutyát labdával a nemkívánatos viselkedésért... :)
Alapvetően az ökörködésről le van tiltva mindkettő; onnantól kezdve, hogy én megérkeztem, nincs házőrzés. Ha mégis erősködik, elzavarom. A vendéget megkérdezem, hogy fogjam meg, vagy csukjam be, vagy maradhat szabadon; általában felnőtt emberekről beszélünk, el tudják dönteni.
Ha szabadon hagyom, akkor is igyekszem távol tartani tőle a kutyát, amíg meg van zakkanva, hogy új ember és le kell csekkolni; ha kell, pórázra veszem, hogy tudjam korrigálni. A vendégnek meg megmondom, hogy ha nem akarja, hogy a kutya foglalkozzon vele, akkor ne is nézzen rá. Így elég hamar nyugi lesz, a civilizált ismerkedés meg a legtöbb embert nem zavarja.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nálunk is bevált az, ha rá sem néznek, ő is békénhagyja, és miután megszokja a szagát már nem is besz róla tudomást. Csak akkor pörögi től a helyzetet, ha a vendég is ad rá okot, volt hogy egy agresszíven indult neki hogy elzavarja ahogy betette a lábát a kapun, csak azért mert nem szereti a kutyákat, aztán csodálkozott hogy nem hagyja abba az ugatást, míg végül nem nyumtunk a kezébe valami finom falatot, hogy adja oda neki, következő alkalommal meg sem mukkant a kutya mikor jött...
Igen, elég furcsán jött ki ez a labdadobás, nem jutalomnak szántam, de számos alkalommal volt már, hogy amíg én játszottam vele, meg tanítgattam szinte szó szerint le sem fügyülte a környezetét... legutóbb miközben frizbiztünk a villastórát felíró embert engedték be, ő csak elszaladt (a szájában) hogy megnézze, ki jött és jött is vissza hozzám, még csak nem is ugatott. Ezért gondoltam hogy talán lefoglalja majd a játék, de nem vált be. Legközelebb megkérdezem a vendégeket, hogy szeretnék e ha elzárnám, inkább mint hogy bepánikoljanak.
Köszönöm szépen még egyszer a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!