Ti milyen jutalomfalattal tanítsátok a kutyátokat?
Egyébként láttam már ilyen "technikával" tanított kutyát, hogy bármit csinált, le lett jutalmazva (fekvésre ült, ülésre állt, gazdit nem érdekelte), tényleg tanult a kutya, én átvettem kipróbálni és tudott mindent - csak mondjuk a többi tanuló abból a csoportból le tudott vizsgázni, mert nem zavarták össze a kutyát az össze-vissza jutalmazással, ők meg nem, mert a kutya tudta, hogy bármire kap jutalmat, ezért hiába vágta, hogy mit kéne csinálni, nem erőltette meg magát, gazdinak a tanfolyam alatt végig nem dolgozott rendesen.
Gazdi mondjuk vélhetően nem direkt tanította így, csak valahogy nem tudott annyifelé figyelni, hogy magára is meg a kutyára is, nem tudom, mi rongyosra téptük a szánkat, mutattuk, magyaráztuk, de hiába.
Szóval tény, hogy a kutya működik így is, de aki tényleg engedelmes és jól nevelt kutyát szeretne, az nem zavarja össze azzal, hogy egy vezényszóhoz mindenféle megoldásokat lejutalmaz.
Virsli nálunk bejött, kellően nedves, hogy ne szomjazzon meg gyakorlás közben, nem kell rágcsálnia. Lényeg, hogy kellően éhes legyen, mert tele hassal nem elég motivált. Este van kaja, így délután már eléggé érdeklődik, ha felteszem a hasitasit, mert tudja, abból neki valami jó származik.
De kiváló még a főtt máj is felkockázva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!