Ha félős vendég érkezik hozzátok, hogyan kezelitek a kutyátokat?
Az érdekelne, ha olyan vendég érkezik hozzátok, aki fél a kutyáktól, hogyan engeditek be a házba? Elzárjátok, esetleg megkötitek arra a rövid időre míg bemegy?
A minap jött egy barátnőm hozzánk, és bár a kutyánk alapvetően nem bánt, főleg ha én is kint vagyok, viszont nagyon hangosan ugat, és már csak ettől szegény lány halálra ijedt, amitől persze a kutyám még jobban ugatni kezdett... Dobtam neki egy labdát, mert eddig mindig el tudtam csalni labdával mindenhonnan, hogy lefoglalja magát, de ahogy jött vissza, labdával a szájában ugatott tovább... Más esetben még viccesen is nézett volna ki ahogy teliszájjal ugat, a lány viszont nagyon megijedt... Eddig meg sem fordult a fejemben megkötni vagy ilyesmi, de most elgodnolkodtam, hogy jó lenne kitalálni valamit hasonló helyzetekre... Az érdekelne, ti hogyan oldjátok meg a hasonló helyzeteket?
Úgy hogy rászólok. Ha ugat, szólok neki, hogy nincs gáz és lenyugszik. Kiskorától fogva tudja, hogy nincs felugrálás és vendég molesztálás, úgyhogy addig szépen egy helyre leültetem amíg bemegyünk a házba.
Eléggé lesülne a kép a pofámról, ha még úgy kéne bemenekíteni a vendégeket... Látszik, hogy a kutyád neveletlen, nem hallgat rád, hiába szólsz neki, nincs felette semmi kontrollod, tán még te is félsz tőle, hogy labdát dobálsz ahelyett, hogy megfognád a nyakörvénél? Nem csoda, hogy a vendégek nem mernek bemenni hozzátok, ha ti se tudjátok kezelni a kutyát ki fogja?
Nem ártana elmenned egy kutyasuliba, ott megtanítanak, hogyan kezeld a kutyád.
Ha látom, hogy a vendéget zavarja a kutya, most mindegy hogy mért. Van aki akkor is fél tőlük ha nem ugat.
Hát akkor arra a kis időre elzárom.
De azért elsőre megpróbálom összebarátkoztatni.
Ha ugat, lenyomom a földre és rászólok, hogy kuss.
Abba szokta hagyni. Ha nem hagyná abba, meglegyinteném a kezem, aztán behúzná fülét farkát. Néha szükség van a nevelésre.
Ja és a másik dolog meg, hogy oké, hogy valaki fél a kutyáktól, de szerinted hogy hat az rá, ha te is úgy kezeled a kutyát, mint valami szörnyet? Ha hozzám jön valaki, nagyon jól tudja, hogy van kutya, erre fel kell készülnie. Nem elzárni kéne a kutyát, hanem megmutatni szerencsétlennek, hogy a kutya nem bánt, nincs mitől félnie, talán akkor még segítenél is neki legyőzni a félelmét, és nem azt mutatnád felé hogy meg kell kötni, mert ha nem akkor ki tudja mit művel.
Mondjuk hozzáteszem, nálunk a kutya családtag és nevelve vannak, akárcsak a gyerekek és ha azt mondom hagyja a vendéget, akkor békén is hagyja, nem kell trükköznöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!